יום שני, 26 באפריל 2010

מגולגלות פרג


עוגיות נהדרות

אפשר למלא במה שאוהבים

                          

     50 עוגיות

  חומרים

   לבצק:
         200 גרם חמאה רכה
                     250 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן, בטמפ' החדר
            3 כפות סוכר (40 גרם)
             1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)

       למלית:

                        1/2 1 כוסות ממרח שאוהבים (נוטלה, ריבת חלב, ממרח אגוזים...)

                        1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (אפשר גם פקאנים, פיסטוקים, בוטנים, שקדים...)
        לזיגוג:

        ביצה טרופה   
       אופן ההכנה
                                                              
       מכינים את הבצק:

                     במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, גבינה וסוכר לתערובת במרקם של קוטג'.

                  מוסיפים קמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד, רך ודביק.

                        משטחים את הבצק ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות מינימום
                        (עדיף למשך הלילה), עד שהבצק קר ויציב.


     מרכיבים ואופים:

         מחממים תנור ל-180 מעלות.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן ארוך ודק ככל האפשר (2-3 מ"מ). מיישרים את שולי הבצק בסכין חדה.

מעבירים את המלית הרצויה לשקית זילוף וגוזרים בה פתח קטן (או משתמשים בפייה קטנה וחלקה). מזלפים שורה מהמלית לאורך הבצק ומפזרים מעל אגוזים. מגלגלים את הבצק מעל המלית והאגוזים לקבלת "צינור" ממולא. מגלגלים עוד חצי סיבוב של בצק כדי לוודא שהעוגיות לא ייפתחו במהלך האפייה, וחותכים להפרדת ה"צינור" מיתרת הבצק. חותכים לאצבעות באורך 5-6 ס"מ. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.

מניחים את האצבעות כשהתפר כלפי מטה, באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה, ומפזרים סוכר מעל.

אופים כ-25 דקות, עד שהעוגיות שחומות  מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר .

המתכון של הקונדיטורית מירי קורנברג





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger