מתוק וטעים מתכון של הקונדיטורית אלומה בליליוס
בראוניז חמאת בוטנים שוקולד לבן
המרכיבים (ל-16 עוגיות):
100 גרם חמאה רכה
150 גרם חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים (3-4 כפות גדושות)
1 כפית תמצית וניל אמיתית או קליפה מגורדת מתפוז אחד
120 גרם סוכר דמררה (חצי כוס, פחות כף)
1 ביצה מס' 2
75 גרם שבבי שוקולד לבן (2/3 כוס)
125 גרם קמח לבן (1 כוס, פחות כף אחת)
3 גרם אבקת אפייה 1 כפית)
1/4 כפית מלח
עזרים: רינג מרובע בגודל 20X20
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה טורפים את החמאה וחמאת הבוטנים עד למרקם הומוגני ורך.
2. מוסיפים לחמאה את תמצית הווניל, הסוכר והביצה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את שבבי השוקולד ומערבבים.
4. מנפים לקערה נפרדת את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים אותם לתערובת שבמיקסר.
5. מערבלים למרקם הומוגני, אך לא יתר על המידה (כ-10 סיבובים של המיקסר). אפשר לערבב מעט ידנית את החלק האחרון.
6. מניחים את הרינג המרובע, אחרי שימון, על תבנית עם משטח ישר ויציב.
7. יוצקים פנימה את הבלילה ומשטחים אותה, בעזרת שפכטל או לקקן מעט רטוב במים.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-25 דקות, עד שהעוגה הופכת להיות יחסית יציבה במרכז שלה.
9. מוציאים מהתנור לצינון מלא, ורצוי לקרר את העוגה במקרר טרם חיתוכה (הקירור עוזר לחיתוך להיות חלק ללא פירורים).
10. בעזרת סרגל נקי מסמנים עם סכין טורים של 4 ס"מ, לאורך ולרוחב התבנית, כך העוגיות יצאו שוות ויפות.
11. שומרים בכלי אטום עד שבוע. בקיץ רצוי לחסל את העוגיות מהר יותר, או להכניס למקרר.
כמה שזה טעים.
לפי דעתי צריך להפחית מכמות הסוכר. ובפעם הבאה אוסיף בוטנים מלוחים.
שילוב מוצלח מאוד המתוק עם המלוח.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה