יום רביעי, 27 בינואר 2021

פנפורטה





פנפורטה - עוגת תבלינים, פירות יבשים שוקולד לבן / בני סיידא


 עוגה כבדה, שיש להגיש אותה בפרוסות דקות .מאוד מתאימה לט"ו בשבט.
אפשר לשים בה פירות יבשים לפי טעמכם האישי. יש המון גרסאות לפנפורטה,זו הגירסה שהכי טעימה לי .

חומרים
1/3 כוס דבש
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס יין  קינוח מתוק
150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
3 ביצים
1 כוס קמח
4 כפות קקאו משובח
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
150 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
150 גרם שקדים מולבנים קלויים וקצוצים דק
300 גרם פירות יבשים קצוצים (צימוקים, דבלים, משמשים, תמרים, קליפות תפוז)
50 גרם ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
תבנית כיכר באורך 30 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפיה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 צ.). שמים בסיר את הדבש, שני סוגי הסוכר והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים את השוקולד, בוחשים את שיימס ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים לקערה את הביצים, הקמח, הקקאו, אגוז המוסקט, הקינמון, הג'ינג'ר הטחון, האגוזים והשקדים ומערבבים היטב. מוסיפים את הפירות היבשים והג'ינג'ר המסוכר ומערבבים לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.

3. אופים כ-60 דקות, עד שהעוגה תתייבש. מצננים היטב, פורסים לפרוסות דקות ומגישים . את העוגה שנשארה עוטפים בניילון נצמד ושומרים בכלי אטום.


אין תגובות:

פרסום תגובה