יום חמישי, 24 בדצמבר 2020

סינייה חצילים,בשר,עגבניות ותפוחי אדמה


מתכון של נוף ממאסטר שף ,כפי שהיה ב"על השולחן" אני לא שמתי רוטב מעושן אלא רגיל. הכמות במתכון גדולה ,אני עשיתי חצי ממה שכתוב.מתאים לפסח שמתקרב♥
למתכון:

שמן לטיגון עמוק
8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים בעובי 1 ס''מ
3 חצילים מוארכים קלופים למחצה ופרוסים בעובי 1 ס''מ
2 עגבניות פרוסות לפרוסות...
לקבבים
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול מגורר על פומפייה גסה
צרור פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
קורט פלפל אנגלי טחון
קורט אגוזי מוסקט
קורט ג'ינג'ר טחון
קורט ציפורן טחון
לרוטב
1 כוס רסק עגבניות מעושן....שמץי כוס עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
הוספתי כפית בהרט
מעט שמן זית
ופיזרתי בזיליקום

מכינים את תפוחי האדמה והחצילים
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים פרוסות תפוחי אדמה וחצילים בכמה מחזורים רק עד שהן מזהיבות. מניחים על נייר סופג
מכינים את הקבבים
מערבבים בשר עם בצל, פטרוזיליה ותבלינים. יוצרים קציצות בקוטר פרוסות תפוח האדמה ומניחים בצד.
 מחממים תנור ל- 220 מעלות
מרכיבים את הסינייה
מסדרים את תפוחי האדמה, הקציצות והחצילים לסירוגין בשורות צפופות בתבנית.
מכינים את הרוטב ואופים
מדללים את רסק העגבניות המעושן במים ומתבלים במלח ופלפל. יוצקים על הקציצות ומזלפים מעל קצת שמן זית.
אופים 20 - 25 דקות או עד שהרוטב מסמיך והקציצות מוכנות. מגישים חם.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger