יום שני, 2 במאי 2011

עוגת גבינה לפסח

עוגה נהדרת. הכנתי אותה לפסח והיא פשוט מעולה.
אומנם פסח כבר עבר אבל אפשר להכין אותה כל השנה.

התמונה של ‏מאיה יעקב‏.




750 גרם גבינת תנובה 5% או 9% או גבינה לאפייה
  5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
4 כפות קמח תפוחי אדמה...אם שמים קורנפלור אז לא לשים כפות גדושות!
3/4 כוס סוכר
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 גביע שמנת של פעם 27%
קליפה מגוררת מלימון בינוני
לציפוי
2 מכלי שמנת עמידה 38%
3 כפות סוכר
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת

ההכנה:


מחממים תנור לחום בינוני ( 175 צ. ), שמים בקערה גבינה, חלמונים, קמח תפוחי אדמה, חצי כוס סוכר, פודינג וניל, שמנת של פעם וקליפת לימון וטורפים היטב.

2. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה. יוצקים לתבנית ואופים כשעה, עד שהעוגה מזהיבה.



אני ויתרתי על הציפוי כי אני אוהבת עוגה נטו.
בתאבון.

 
המתכון של סיידא,עם שינוים שלי.

תגובה 1:

  1. יואוו! העוגה נראית מצויין והמתכון פשוט להכנה. עוגה מושלמת עם קפה טוב בצד :-)

    השבמחק