לא כולם אוהבים עוגות דבש..אז לכבוד החג שיבוא עלינו לטובה העלתי לכם מתכון לעוגת תפוחים נהדרת של ברי סייג שהייתה בגליון של על השולחן.
העוגה נהדרת ועסיסית אם לא תאפו יותר מדי :)
חומרים
לתפוחים:
- 3 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
- 120 מ”ל (1/2 כוס) מים
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
לעוגה:
- 1 ביצה בגודל בינוני + 1 חלמון
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 90 מ”ל (1/3 כוס + 2 כפיות) שמן קנולה
- 100 גרם (כ-3/4 כוס) קמח
- 1/2 כף אבקת סודה לשתיה
- 50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
- 1/4 כפית קינמון טחון
- קורט ג’ינג’ר מיובש טחון
- 20 מ”ל (4 כפיות) ברנדי
- 1 1 תפוח ירוק מזן גרני סמית בקליפתו פרוס בעובי 2-1 מ”מ
אופן ההכנה
- מכינים את התפוחים: מבשלים תפוחים עם מים וסוכר כ-10 דקות עד שהם מתרככים מעט אך עדיין שומרים על צורתם. מצננים לטמפ’ החדר.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
- מכינים את העוגה: מקציפים ביצה, חלמון וסוכר במיקסר עם וו להקצפה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים שמן בהדרגה תוך כדי הקצפה עד שהוא נטמע בתערובת.
- מוסיפים את החומרים היבשים, התפוחים המבושלים וברנדי ומערבבים היטב במרית למרקם אחיד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומסדרים מעל פרוסות תפוחים.
- אופים כ-50 דקות עד להזהבה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה