יום חמישי, 2 בינואר 2014

סלמון בטחינה ודבש





מתנצלת מראש על איכות התמונה...המצלמה הלכה :(  ואני משתמשת כרגע בפלאפון.
בחודש הבא בע"ה הבלוג יצא לחופשה ארוכה,עד להודעה חדשה.....:)

מתכון מעולה לסלמון,הסלמון מוגש עם סלט צנוניות טעים!! אפשר בלעדיו,אבל ממליצה לא לוותר! אני רושמת לכם את המתכון המקורי,אבל אני הכנתי בתנור ולא צרבתי על מחברת. אני גם מבשלת ללא העור...בעעעעעע.
פשוט עירבבתי את כל מרכיבי הזיגוג,השרתי בהם את הדג לשעתיים ואפיתי בתנור 20 דקות, הזמן תלוי בעובי הנתח.

פילה סלמון במשקל 700 גרם חתוך ל-4 נתחים

שמן קנולה לטיגון
מלח גס ופלפל שחור גרוס
לזיגוג:
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה
1/2 כוס בירה (או מים או יין לבן)

לסלט צנוניות:

8 צנוניות מגוררות דק
2 כפיות שומשום (שחור או לבן)
2 כפיות רוטב סויה

+ חורצים חריצים בחלק העבה של הסלמון לצלייה אחידה.

+ מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית טחינה, דבש, רוטב סויה ו-3 כפות בירה.

+ מכינים את הסלט: מערבבים את חומרי סלט הצנוניות בקערית.

+ צולים את הדג ומגישים: מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) על להבה בינונית. מוסיפים שמן

ומחממים. מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, זורים מלח ופלפל וצולים עד שהעור זהוב ופריך (כ-5

דקות. לא להיבהל אם העור נדבק - כשהוא יהיה מוכן, הוא ישתחרר בעצמו). הופכים את הנתחים וצורבים 2

דקות עד שהבשר מקבל צבע כתום יפה.

+ הופכים שוב כך שהעור כלפי מטה. מנמיכים להבה ומברישים את הסלמון בזיגוג הטחינה. מברישים קצת בכל

פעם עד שנותר בקערית רבע מהרוטב (4-3 דקות). כשהזיגוג נוזל למחבת ומתחיל להיחרך, מוסיפים מעט בירה

(או מים) ומניחים לה להתאדות.

+ מעבירים לצלחות, מזלפים מעל את הרוטב ומגישים עם סלט צנוניות.

מתכון של ניר דודק מעל השולחן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger