מתנצלת מראש על איכות התמונה...המצלמה הלכה :( ואני משתמשת כרגע בפלאפון.
בחודש הבא בע"ה הבלוג יצא לחופשה ארוכה,עד להודעה חדשה.....:)
פשוט עירבבתי את כל מרכיבי הזיגוג,השרתי בהם את הדג לשעתיים ואפיתי בתנור 20 דקות, הזמן תלוי בעובי הנתח.
פילה סלמון במשקל 700 גרם חתוך ל-4 נתחים
שמן קנולה לטיגון
מלח גס ופלפל שחור גרוס
לזיגוג:
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה
1/2 כוס בירה (או מים או יין לבן)
לסלט צנוניות:
8 צנוניות מגוררות דק
2 כפיות שומשום (שחור או לבן)
2 כפיות רוטב סויה
שמן קנולה לטיגון
מלח גס ופלפל שחור גרוס
לזיגוג:
3 כפות טחינה גולמית
3 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה
1/2 כוס בירה (או מים או יין לבן)
8 צנוניות מגוררות דק
2 כפיות שומשום (שחור או לבן)
2 כפיות רוטב סויה
+ חורצים חריצים בחלק העבה של הסלמון לצלייה אחידה.
+ מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית טחינה, דבש, רוטב סויה ו-3 כפות בירה.
+ מכינים את הסלט: מערבבים את חומרי סלט הצנוניות בקערית.
+ צולים את הדג ומגישים: מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) על להבה בינונית. מוסיפים שמן
ומחממים. מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, זורים מלח ופלפל וצולים עד שהעור זהוב ופריך (כ-5
דקות. לא להיבהל אם העור נדבק - כשהוא יהיה מוכן, הוא ישתחרר בעצמו). הופכים את הנתחים וצורבים 2
דקות עד שהבשר מקבל צבע כתום יפה.
+ הופכים שוב כך שהעור כלפי מטה. מנמיכים להבה ומברישים את הסלמון בזיגוג הטחינה. מברישים קצת בכל
פעם עד שנותר בקערית רבע מהרוטב (4-3 דקות). כשהזיגוג נוזל למחבת ומתחיל להיחרך, מוסיפים מעט בירה
(או מים) ומניחים לה להתאדות.
+ מעבירים לצלחות, מזלפים מעל את הרוטב ומגישים עם סלט צנוניות.
מתכון של ניר דודק מעל השולחן
+ מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית טחינה, דבש, רוטב סויה ו-3 כפות בירה.
+ מכינים את הסלט: מערבבים את חומרי סלט הצנוניות בקערית.
+ צולים את הדג ומגישים: מחממים מחבת רחבה (אפשר מחבת פסים) על להבה בינונית. מוסיפים שמן
ומחממים. מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, זורים מלח ופלפל וצולים עד שהעור זהוב ופריך (כ-5
דקות. לא להיבהל אם העור נדבק - כשהוא יהיה מוכן, הוא ישתחרר בעצמו). הופכים את הנתחים וצורבים 2
דקות עד שהבשר מקבל צבע כתום יפה.
+ הופכים שוב כך שהעור כלפי מטה. מנמיכים להבה ומברישים את הסלמון בזיגוג הטחינה. מברישים קצת בכל
פעם עד שנותר בקערית רבע מהרוטב (4-3 דקות). כשהזיגוג נוזל למחבת ומתחיל להיחרך, מוסיפים מעט בירה
(או מים) ומניחים לה להתאדות.
+ מעבירים לצלחות, מזלפים מעל את הרוטב ומגישים עם סלט צנוניות.
מתכון של ניר דודק מעל השולחן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה