ביום שישי יש תמיד מאכלים טעימים שונים ומגוונים אבל תמיד התוספת היא או אורז או תפוחי אדמה, לפעמים איטריות וזהו.
סוגי הפחמימות הללו כבר התחילו להמאס עלי ובמסגרת מיגור החמץ לפני פסח מצאתי שקית בורגול במקרר.
חשבתי להכין אותה כתוספת לשאר התבשילים. שיהיה משהו מעניין במקום האורז.
מצאתי כל מיני ירקות שנשארו במקרר ואף אחד לא רצה אותם.... והכנסתי אותם לתבשיל. יצא תבשיל משגע שמאוד מזכיר במרקם קוסקוס. אבל שימו לב אני השתמשתי בבורגול טחון שלא צריך בישול. את כל המרכיבים מבשלים ובסוף מוסיפים את הבורגול מערבבים דקה ומכבים את הגז.
אז למתכון צריך כוס בורגול טחון ,להשרות אותו במים חצי שעה, לשטוף ולסנן.
לטגן 3 בצלים עד להשחמה ולהוסיף 3 פטריות קצוצות
סוגי הפחמימות הללו כבר התחילו להמאס עלי ובמסגרת מיגור החמץ לפני פסח מצאתי שקית בורגול במקרר.
חשבתי להכין אותה כתוספת לשאר התבשילים. שיהיה משהו מעניין במקום האורז.
מצאתי כל מיני ירקות שנשארו במקרר ואף אחד לא רצה אותם.... והכנסתי אותם לתבשיל. יצא תבשיל משגע שמאוד מזכיר במרקם קוסקוס. אבל שימו לב אני השתמשתי בבורגול טחון שלא צריך בישול. את כל המרכיבים מבשלים ובסוף מוסיפים את הבורגול מערבבים דקה ומכבים את הגז.
אז למתכון צריך כוס בורגול טחון ,להשרות אותו במים חצי שעה, לשטוף ולסנן.
לטגן 3 בצלים עד להשחמה ולהוסיף 3 פטריות קצוצות
להוסיף 4 תפרחות ברוקולי קצוצות לחתיכות קטנות
להשיך להקפיץ את הירקות ולהוסיף 2 פלפלים ירוקים
להוסיף לסיר 4 כפות סויה
3 כפות סילאן
שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור
חצי כף כוסברה טחונה וכמה עלים של כוסברה טריה.
להוסיף חצי כוס מים ולתת לכל הירקות בישול של 10 דקות
לטעום תיבול ולתקן אם צריך
להוסיף את הבורגול המסונן לערבב במשך דקה לכבות את הגז ולהשאיר מכובה רבע שעה.
אחרי רבע שעה לפתוח את הסיר ולערבב שוב.
זהו, מוכן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה