אתמול היה הגמר של מאסטר שף.הזוכה הייתה אינה .
התאכזבתי בשביל אלקנה,התאכזבתי בשביל אביבה,שלפי דעתי הייתה צריכה להיות בגמר.
אביבה תותחית ובטח שיותר טובה מסמדר, שלכל שלב שבו היא לא יודעת מה להכין היא מביאה את החריימה שלה.
אלקנה היה מקסים ולכל אורך התוכנית היה אלוף, מקורי,והכין מתכונים שווים.
אינה, אלופת ה"קרמים" קרם אבוקדו, קרם חצילים, קרם ארטישוק ירושלמי, וקרם דה לה שמאטה....
כל פעם שנותנים לה משימה עם שמשהו מתוק, היא כרגיל מתחילה לבכות........
ומה קשור "איך שאת נראית"
שאמר לה אייל שני? או שאולי זה כן קשור? ואיך ויתרו לה על העצם שהיא השאירה בדג וכמעט חנקה את מיכל???
המשחק היה מכור מראש וזה מורגש בכל שלב בתוכנית. וחבל.
ועוד לא דיברתי על הרמה של המנות.........עוף עם פתיתים הייתה מנה שהעלתה את אינה לגמר???
בחייאת, אפילו שזה טעים ,יש גבול, זו לא מנה למאסטר שף. נקווה שבעונה הבאה הרמה תהיה גבוהה יותר.
ולכבוד הגמר שהיה אתמול אני מעלה שוב את הפוסט על המקרון שהכנתי.
המקרון, העוגיה שכל קונדיטור פלצן רוצה לגרום לך להאמין שאף אחד בעולם לא יצליח להכין מקרון.
אז זהו שלא.
אפשר להכין ואם נצמדים לכמויות ושוקלים הכל במשקל.כולם יצליחו להכין.
אז הנה הפוסט כפי שהעלתי בזמנו.
נדמה שרואים אותן בכל מקום. עגולות יפות ובכל צבעי הקשת
החלטתי גם אני להצטרף לחגיגת המקרונים
וגם כדי לדעת האם המהומה סביבם שווה
מאחר ואף פעם לא הכנתי מקרון. וגם לא טעמתי מקרון החלטתי להכין מתכון לא מסובך. ללא סירופ סוכר ומדידות במד חום,ממש לא היה לי כוח להתעסק בכל הבלגן מסביב הכנת המקרון.
אז חיפשתי מתכון קל,שהסיכוי להיכשל בו קטן.
שלא תבינו לא נכון גם המקרון הפשוט ביותר חייב דיוק עם משקל דיגיטלי. חובה לשקול הכל ולנפות את האבקות כדי שהמרקם יהיה כמה שיותר יפה וחלק.
ועדיין קונדיטורים, לפעמים לא יודעים להסביר מדוע פעם אחת המקרון מצליח ובפעם השניה ,עם אותו מתכון, זה לא מצליח.
בכל מקרה אני מרוצה מאוד מהתוצאה שיצאה לי.
מהטעם לעומת זאת.....לא נפלתי מהכיסא. בסך הכל עוגית שקדים מתוחכמת.
אז לעבודה. מי שרוצה לאתגר את עצמו.
אני הכנתי לפי המתכון של מיקי שמו.
ושיניתי קצת טעמים וצבעים.
חומרים ל – 60 עוגיות:
5 חלבונים בטמפרטורת החדר
70 גר` סוכר
380 גר` אבקת סוכר
250 גר` שקדים טחונים
1 כפית גדושה אבקת נס קפה
למלית:
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
200 גר` שוקולד לבן קצוץ
1 כפית אבקת נס קפה
ההכנה:
1. מקציפים חלבונים עם סוכר במיקסר במהירות גבוהה כ – 3 דקות, עד לקבלת קצף רך.
2. מערבבים בקערה את יתרת החומרים, מנפים לתוך הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.
3. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר עגול וחלק בקוטר של ס"מ אחד, ומזלפים עיגולים קטנים בקוטר 3 ס"מ על תבניות מרופדות בנייר אפייה. משהים בטמפ` החדר כשעה - כדי לקבל בגמר האפייה קליפה קשיחה ומבריקה-.
4. מחממים תנור ל 160 מעלות.
5. נוגעים עם האצבע בעוגיות ואם האצבע לא נדבקת הן מוכנות לאפייה.
6. אופים כ 15 דקות, עד שהעוגיות קשות מבחוץ ורכות מבפנים. מצננים היטב.
7. למלית – מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה,
יוצקים על השוקולד והקפה ומערבבים לתערובת חלקה. אני הכנתי עם שוקולד מריר.
מצנניםבמקרר מעבירים לשק זילוף עם צנטר בקוטר 1 ס"מ.
8. מרכיבים את המקרונים:
הופכים מחצית מהעוגיות ומזלפים עליהן מהמלית ,מכסים בעוגיות הנותרות ומצמידים בעדינות.
9. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 5 ימים או במקרר עד 10 ימים.
בהצלחה
גם אני מאוד התאכזבי שאלקנה לא הצליח
השבמחקמאוד אהבתי את העשיה שלו בכל פעם ארוחה אמיתית שכל המשפחה יכולה
מהו המתכון עם הלחן שהוצאה הליבה?
שלום.
השבמחקלא הבנתי מה הלחן של מה? ואיזה מתכון?
בקיצור לא הבנתי את שאלתך?