יום ראשון, 7 בדצמבר 2014

עוגת שמרים ושוקולד


שבוע טוב ומבורך ♥♥♥


אצלנו אוהבים מאוד עוגות שמרים ועוגות שוקולד.
אז למה לא לשלב?



וככה זה נראה מבפנים


.


העוגה הזו מתוך הספר המעולה של על השולחן - "עוד שוקולד"

לבצק שמרים :
2 ושלושת רבעי כוסות קמח
15 גרם שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
180 מ"ל מים
1 ביצה
קורט מלח
2 כפות שמן
מערבלים את חומרי הבצק עם וו לישה כ- 5 דקות. מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
מלית שוקולד :

רבע כוס מים
חצי כוס סוכר
3 וחצי כפות קקאו
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

מבשלים בסיר או ממיסים במיקרוגל ומקררים לטמפ, החדר.

לעוגת השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות מים
100 גרם חמאה
1 כף אבקת קקאו
3 ביצים שלמות
שלושת רבעי כוס סוכר
כוס קמח תופח

ממיסים יחד מים, חמאה, שוקולד וקקאו.

מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר כ- 8 דקות עד שתפוח מוסיפים בקיפול שוקולד וקמח.

יוצקים את העוגה לתבנית משומנת גודל 24.

מחלקים את הבצק שמרים לשניים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל 20 על 30. מורחים על כל עלה חצי מהמלית ומגלגלים.

חותכים פרוסות בעובי 7 ס"מ כל אחת. מניחים את שושני השמרים בתוך עוגת השוקולד בצורה מעגלית כמו בעוגת שושנים. מתפיחים כ- 10 דקות.

מחממים תנור לחום 160 מעלות
אופים כ- 35 דקות
  בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger