יום שלישי, 17 במאי 2011

בלינצ'ס עם עירית


בלינצס פשוט אבל החלטתי לשים בו צרור עירית קצוץ.
מילאתי בפטריות  וחתיכות של קצ'קבל.
גילגלתי לגלילה ושפכתי מעל רוטב באשאמל.



ולמי שלא יודע איך מכינים בלינצ'ס.

2 כפות שמן
4 ביצים
2 כוסות קמח
2 ורבע כוסות חלב, או מים, או חצי חצי.
קורט מלח.

לערבב הכל במטרפה  ולצקת במצקת למחבת מעט משומנת.

אפשר להקפיא את החביתיות ללא המילוי.

למלית:
 טיגנתי 2 בצלים עד להשחמה. הוספתי  קופסת פטריות חתוכה.
לתבל במלח, פלפל שחור ומוסקט.
לצנן ולמלא את הבלינצ'ס, בכל בלינצ'ס לשים כמה חתיכות של קצ'קבל או כל גבינה שאתם אוהבים, לשים מלית פטריות ולגלגל. להניח בתבנית ולשפוך מעל את הרוטב

ורוטב בשאמל

290 מ"ל חלב
55 גרם חמאה
3 כפות קמח
מלח, פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
שלבי ההכנה:.

. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבלת מעין משחה. מערבבים דקה.

3. מסירים את הסיר מהאש וטורפים פנימה בהדרגה את החלב.   מוסיפים תבלינים  מחזירים את הסיר לאש, על להבה בינונית נמוכה ומערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך והתערובת מבעבעת.

4. מסירים מהאש ומתבלים

בתאבון







תגובה 1:

Powered By Blogger