יום שני, 21 בדצמבר 2009

תחתיות ארטישוק ממולאות גבינות


 מתוך השף הלבן
מתכון של השף ניר צוק
חומרים:
6 לבבות ארטישוק (ניתן להשתמש גם בלבבות ארטישוק קפואים של סנפרוסט)
1/2 1 כוס פירורי לחם
100 גרם גבינת קולאז’ מסוג פרמזן או פיקורינו
4 שיני שום קצוצות
1/2 כוס שמן זית
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1.שמים את לבבות הארטישוק בסיר. מכסים במים כ- 3 ס"מ מעל הארטישוקים. מתבלים במלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ - 4 דקות, מסננים ומקררים במי קרח ומיץ מחצי הלימון.
2.מגרדים גבינת פרמזן ומוסיפים לפירורי הלחם.
3.בקערה מערבבים פרמזן מגורר, פירורי לחם, שום קצוץ ופטרוזיליה קצוצה. מוסיפים שמן זית, מיץ מחצי לימון, מלח פלפל
4.מייבשים היטב את הארטישוקים במגבת נייר ומניחים בתבנית על נייר אפיה, ממלאים את חצאי הארטישוק בתערובת, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים כ-10 דקות עד להזהבת המילוי.
בתאבון
אפשר להכין את המתכון גם עם פטריות.רק לוותר על שלב 1.

תגובה 1:

Powered By Blogger