עוד מתכון נהדר לחג השבועות ולמי שאוהב פרג, החגיגה כפולה...
לפי התמונות תבינו שהכנתי אותו כמה פעמים:)
טארט גבינה ופרג.
תבנית טארט מלבנית בגודל 30x15
לבסיס:
200 גרם (1 ו-2/3 כוסות) ביסקוויטים מפוררים
75 גרם חמאה מומסת
1 כפית קינמון
למלית:
60 גרם (3/4 כוס) פרג טחון טרי
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם (1/3 כוס) צימוקים
2 גביעים (500 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
3 ביצים
20 גרם (2 כפות) קמח
1 כפית תמצית או משחת וניל.
גרידת לימון
1. מכינים את הבסיס: מערבבים ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקינמון. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לתחתית ולשוליים. מקפיאים רבע שעה.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. מכינים את המלית ואופים: מבשלים פרג וחלב על אש נמוכה כ-3 דקות לחימום. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים צימוקים, מערבבים ומצננים. יוצקים על הקלתית ומשטחים.
4. מערבבים גבינה ושמנת עם יתרת הסוכר, ביצים, קמח ווניל. יוצקים על שכבת הפרג ואופים כ-35 דקות, או עד שהמלית מתייצבת. מכבים את התנור ומקררים את העוגה בתנור כשעה.
5. מוציאים ומקררים במקרר כשעתיים לפני ההגשה.
המתכון הוא של רות אוליבר מהספר עוגות גבינה
לפי התמונות תבינו שהכנתי אותו כמה פעמים:)
טארט גבינה ופרג.
תבנית טארט מלבנית בגודל 30x15
לבסיס:
200 גרם (1 ו-2/3 כוסות) ביסקוויטים מפוררים
75 גרם חמאה מומסת
1 כפית קינמון
למלית:
60 גרם (3/4 כוס) פרג טחון טרי
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם (1/3 כוס) צימוקים
2 גביעים (500 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
3 ביצים
20 גרם (2 כפות) קמח
1 כפית תמצית או משחת וניל.
גרידת לימון
1. מכינים את הבסיס: מערבבים ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקינמון. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לתחתית ולשוליים. מקפיאים רבע שעה.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. מכינים את המלית ואופים: מבשלים פרג וחלב על אש נמוכה כ-3 דקות לחימום. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים צימוקים, מערבבים ומצננים. יוצקים על הקלתית ומשטחים.
4. מערבבים גבינה ושמנת עם יתרת הסוכר, ביצים, קמח ווניל. יוצקים על שכבת הפרג ואופים כ-35 דקות, או עד שהמלית מתייצבת. מכבים את התנור ומקררים את העוגה בתנור כשעה.
5. מוציאים ומקררים במקרר כשעתיים לפני ההגשה.
המתכון הוא של רות אוליבר מהספר עוגות גבינה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה