יום שני, 7 במאי 2018

טארט גבינה ופרג

עוד מתכון נהדר לחג השבועות ולמי שאוהב פרג, החגיגה  כפולה...
לפי התמונות תבינו שהכנתי אותו כמה פעמים:)







טארט גבינה ופרג.
תבנית טארט מלבנית בגודל 30x15

לבסיס:
200 גרם (1 ו-2/3 כוסות) ביסקוויטים מפוררים
75 גרם חמאה מומסת
1 כפית קינמון

למלית:
60 גרם (3/4 כוס) פרג טחון טרי
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם (1/3 כוס) צימוקים
2 גביעים (500 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן
3 ביצים
20 גרם (2 כפות) קמח
1 כפית תמצית או משחת וניל.
גרידת לימון





1. מכינים את הבסיס: מערבבים ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקינמון. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לתחתית ולשוליים. מקפיאים רבע שעה.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. מכינים את המלית ואופים:  מבשלים פרג וחלב על אש נמוכה כ-3 דקות לחימום. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים צימוקים, מערבבים ומצננים. יוצקים על הקלתית ומשטחים.
4. מערבבים גבינה ושמנת עם יתרת הסוכר, ביצים, קמח ווניל. יוצקים על שכבת הפרג ואופים כ-35 דקות, או עד שהמלית מתייצבת. מכבים את התנור ומקררים את העוגה בתנור כשעה.
5. מוציאים ומקררים במקרר כשעתיים לפני ההגשה.










המתכון הוא של רות אוליבר מהספר עוגות גבינה 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger