יום שישי, 29 באוגוסט 2014

מאפה בורגול ובשר

המאפה מאוד מזכיר בטעמו קובה מטוגנת...אותו הטעם, רק בלי כל הבלגן של הטיגון ומילוי הכדורים.
כמובן שהכנסתי טעמים כמו פסטו,תבלין למעורב,ועוד...עיראקיות אמיתיות היו תולשות שערות מהמעשה ,אבל אני תמיד אוהבת לשנות,גם מתכונים מסורתיים :)

וכמובן שעל אותו בסיס אפשר למלא במגוון מילויים,אפשר פטריות,וחציל,ואפשר גם מילוי מתקתק וחגיגי לחגים.

מתחילים בהשריית בורגול גס לשעה,במים .אני השתמשתי בשלוש כוסות חד פעמי..בין 350 ל400 גרם.
הקפידו שהמים יכסו הכל ,הבורגול סופח אליו את המים ולכן תמיד תבדקו שיש מים .
מתחילים... :)

בסיר רחב לטגן 6 בצלים עד להשחמה יפה.
להוסיף חצי קילו בקר טחון,כף גדושה פסטו,כפית תבלין למעורב,4 שיני שום כתושות,מעט מוסקט מגורר.
מלח,פלפל שחור ,מעט בהרט וכפית אבקת מרק.
לטגן הכל עם הבשר עד שהבשר מוכן.

בקערה אחרת להכניס את הבורגול,אחרי שסיננתם אותו מהמים, להוסיף כוס וחצי קמח,חצי כוס סולת,חצי כוס מים.
מלח, פלפל שחור,כורכום, ארבע כפות שמן קצת מרק עוף ומעט בהרט.ולערבב היטב עם הידים. אם לא מתקבל בצק אז תוסיפו עןד קצת קמח.

בתבנית גדולה,(זה מספיק לתבנית חד פעמית בינונית) למרוח שמן בתחתית. ולהניח שכבה דקה של הבורגול, מעל לבורגול להניח את הבשר המטוגן, ומעל לבשר לשים שכבה נוספת של הבורגול. להדק היטב ,למרוח במעט שמן עם מברשת את המאפה ולהכניס לתנור ל180. רבע שעה מכוסה ואחר כך גלוי, עד שהמאפה מזהיב.  אפשר לשלב בבשר חמוציות או צימוקים למי שאוהב מתוק ומלוח,אפשר שקדים וצנוברים, בקיצור, מה שעולה לכם בראש ונשמע טעים.
בתאבון,תהנו וספרו איך יצא ♥





5 תגובות:

  1. מאיה, כמה בורגול להשרות?
    תודה

    השבמחק
  2. היי. אני שמתי 3 כוסות ..יוצאת כמות גדולה. זה לא מדוייק,אפשר יותר ואפשר גם קצת פחות,זה לא אפיה :)

    השבמחק
  3. הי מתכננת להכין לסעודת החג...אפשר לאפות ולהקפיא?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי. לא ניסיתי להקפיא...אבל לא רואה סיבה שלא יצליח,אני מקפיאה קובות וזה אותם מרכיבים. רק לחמם היטב

      מחק

Powered By Blogger