יום ראשון, 18 באוגוסט 2013

חזה עוף ממולא בבורגול,חמוציות ופלפלים קלוים.


הנה מתכון לחזה עוף חגיגי,שיכול בקלות להתאים לשולחן החג הקרב. 

המתכון מאוד פשוט ונולד מהצורך לנצל ממרח פלפלים קלויים שהיה לי במקפיא. הוספתי תבלינים,וכמה מרכיבים ויצא מעדן!

למתכון:
ל6 חזה עוף
פלפל קלוי טחון או חתוך לקוביות קטנות
4 כפות בורגול דק.שהושרה במים כרבע שעה.
חופן חמוציות
כפית כוסברה טחונה,מלח,מוסקט וכפית סילאן.
לערבב הכל .
 למלא כל חזה בעדינות ולהניח על התפר בתבנית. להכניס למקרר לשעתיים התמצקות.
 לטבול בביצה ושומשום,שחור ולבן. לטגן קלות מכל צד ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 לרבע שעה. .ולכל אלו ששואלים ,למה טיגון וגם אפייה?? אז  התשובה היא,בטיגון בלבד הבשר אינו מתבשל עד הסוף ולכן אני מכניסה לעוד כמה דקות בתנור. אם תשטחו את הנתח דק,דק אז אולי לא תצטרכו הכנסה לתנור. ואילו רק לאפות לא נותן את הטעם הטעים שיש לטיגון..
תהנו.








וכרגיל ...תמונות מדברים שהכנתי לאחרונה









שבוע טוב ומבורך לכולם


2 תגובות:

  1. מאיה שלום
    האם צריך להשרות את הבורגול?

    תודה
    נוגה

    השבמחק
  2. היי נוגה. תודה על השאלה. אוסיף את זה במתכון. אכן,יש להשרות כרבע שעה.

    השבמחק

Powered By Blogger