מתכון נהדר למאפינס שילדים מאוד אוהבים.
מרכיבים:
1 כוס סוכר (200 גר')
1 כוס דבש (320 גר')
1 כוס שמן (240 מיל')
1 כוס תה מוכן ופושר (240 מיל')
6 ביצים
3 כוסות קמח (420 גר')
1 כף אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף גדושה קינמון
קמצוץ ציפורן
תבנית מאפינס שקעים בנפח חצי כוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות
בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתיה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה ללא גושים.
יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנג'טים) ואופים 15-20 דק' עד שהמאפינס קפיציים למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
בתיאבון.
המתכון של קרין גורן. אני מצאתי שהוא מאוד מוצלח למאפינס מבין כל המתכונים שניסיתי.
אפשר להחליף את הסוכר בדבש?
השבמחקלאיזה כמות מאפינס המתכון?
היי. אי אפשר לשים 2 כוסות דבש. אבל את יכולה להפחית בכמות הסוכר. זה מספיק בערך ל16 מאפינס .תלוי בגודל שאת מכינה.
השבמחקהיי, הטעם של הדבש מאד מודגש?
השבמחקהאם המרקם יוצא אורירי, או קשיח? מתאים לקטן בן שנה?
היי. זה מאפינס מאוד אורירי. טעם הדבש הוא כמו בכל עוגת דבש..את יכולה להחליף חלק מהדבש בסילאן. וזה מתאים ביותר לפעוט בן שנה...בתנאי שעבר את גיל שנה,מאחר ודבש לא מומלץ בגיל פחות משנה. שנה טובה וחג שמח.
השבמחק