יום שלישי, 11 בינואר 2022

פלורנטין פירות יבשים


ט"ו בשבט בפתח...הנה מתכון טעים ליום הטעים הזה...
לבצק:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
300 גרם קמח
כפית תמצית וניל
קורט מלח




לציפוי פלורנטין:
200 גרם שמנת מתוקה
300 גרם סוכר
60 גרם גלוקוזה
60 גרם חמאה
200 גרם פירות יבשים קצוצים 
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
100 גרם פלחי שקדים מולבנים
. מכינם את הבצק ומצננים במקרר. לאחר הקירור מרדדים לריבוע בעובי 3 מ"מ.
. מחוררים מעט במזלג ואופים בחום של 175 מעלות 10 דקות בלבד . מצננים כדי שהבצק לא יתפרק בעת מריחת הציפוי.

מכינים את הציפוי:
1. מרתיחים בסיר שמנת מתוקה, סוכר, גלוקוזה וחמאה. מורידים מהאש, ומוסיפים את שאר החומרים.

2. מורחים מעל הבצק הקר את הציפוי. אופים בחום של 175 מעלות עד שהמלית מבעבעת והבצק זהוב.

3. מצננים לחלוטין. פורסים לריבועים

 הבצק מתאים לתבנית פאי 30\10 וישאר לעוד תבנית קטנטונת :) תסתכלו בתמונות.....

המתכון של הנס ברטלה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger