החומרים: 6 בצלים גדולים, קלופים
למילוי
כוס וחצי אורז...שהושרה שעה במים וסונן
לשים את האורז בקערה ביחד עם :
שליש כוס צנוברים
חצי כוס כוסברה קצוצה דק
חצי צרור עלי כרפס
שלוש עגבניות חתוכות לקוביות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
2 כפיות גרגירי כמון שלמים
2 כפיות גרגירי כוסברה כתושים
כפית בהרט
מלח, פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
מלח
חצי ראש שיני שום כתושות
כף אבקת מרק בצל
לרוטב:
רבע כוס רוטב תמרינדי
3 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
3 כפות שמן זית
4 כוסות מים
כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס
ומיץ לימון מלימון שלם
אופן ההכנה:
הבצלים:
עושים חתך לאורכו של כל בצל מלמעלה למטה, כמו רדיוס. חותכים אותו לאורכו עד מרכזו.
מבשלים את הבצלים בסיר עם מים רותחים כחצי שעה. מסננים,שוטפים במי ברז ומקררים מעט.
קולפים מהבצלים עלים שלמים של בצל. בעלים הגדולים, בעיקר החיצוניים נשתמש כמעטפת אותה נמלא במילוי, את החלקים הפנימיים, נקצוץ דק והם יהיו חלק מהמילוי.
לתערובת המילוי: מערבבים את האורז עם שאר המרכיבים ומלאים כל קליפת בצל,סוגרים ומניחים בסיר.
בתחתית הסיר אפשר להניח פרוסות עגבניה או פרוסות בצל ולפזר שמן זית ומעל להניח את הבצלים
לרוטב:
לוקחים כלי רחב ככל האפשר. הרעיון הוא לבשל את הבצלים בשכבה אחת. שמים בו את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.
אחרי שעה וחצי מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שהרוטב סמיך מאד והבצלים מזוגגים יפה ברוטב סמיך ומבריק
מניחים את הבצלים הממולאים בכלי בצפיפות, אלה ליד אלה ומבשלים כשעה וחצי כל הבה נמוכה. אני מכניסה לתנור לחצי שעה אחרי שבושל שעה וחצי על הגז
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה