יום חמישי, 27 בינואר 2011

עוף בפירות יבשים

אחרי ט"ו בשבט נשארים עם המון פירות יבשים נכון?
אז לניצול טעים של הפירות הללו החלטתי להכין איתם תוספת לקוסקוס שהיה ליום שישי.

אז איך מכינים את התבשיל הטעים הזה?

בבקשה.

בסיר רחב לטגן 3 בצלים עד להזהבה עמוקה.
להוסיף 3 כפות סוכר חום וחצי כוס מים.
לתת לכל מה שיש בסיר להתקרמל מעט ואז להוסיף 4 תרמילי הל  וכוכב אניס אחד.


ככה נראה כוכב אניס למי שלא מכיר, לידו תרמילי הל.

לתוך הסיר להכניס 6 כרעיים  , לכסות את הסיר ל5 דקות ולתת לכרעיים  להתבשל מעט.

אחרי 5 דקות אפשר להוציא את כוכב האניס ואת תרמילי ההל.
 להוסיף 3 כוסות מים ולתבל בפלפל שחור, מלח,וחצי כפית קינמון.
לגרר מעט אגוז מוסקט ולהניח לעוף להתבשל 15 דקות.

אחרי 15 דקות להכניס פנימה תאנים יבשות, משמשים יבשים, ושזיפים שחורים יבשים ללא החרצנים.

להמשיך לבשל את הכל עוד 20 דקות,  והתבשיל מוכן.
בהגשה לפזר שושמום קלוי ושקדים קלויים.

בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger