יום שלישי, 6 באפריל 2010

פטריות ממולאות

זהו............. נגמר פסח . תודה לאל.
פסח זה החג הכי מעצבן שיש. כל הכאב ראש של הנקיונות, והלוגיסטיקה של להכניס כלים ולהוציא כלים מעצבנת ומוציאה לי את כל ההנאה מהחג.

אבל זה מה יש לא? ובכל זאת יש דבר אחד שמשמח אותי מאוד כשמגיע חג הפסח  וזה האביב.העונה האהובה עלי.
אז אביב שמח לכולם
ושנזכה לחגוג את כל חגי ישראל גם בשנים הבאות בע"ה.


 אז אומנם באיחור   קל אני מכניסה את המתכון הזה.  אבל אפשר להכין אותו לא רק לחג הפסח אלא בשאר ימות השנה.
את המתכון הביאה ניצי המקסימה מוואלה
פטריות גדולות למילוי  אני מילאתי סוטאז' גדול.

חזה עוף טחון (בערך 500 ג')

2 בצלים קצוצים מטוגנים במעט שמ ן להזהבה

2-3 שיני שום כתושות

1 כפית קורנפלור

1/2 כפית שמן שומשום

1 בצל ירוק קצוץ

מלח, פלפל

1 כוס מים

1 כף סוכר

להוריד   את רגלי הפטריות ולקצוץ אותן.
לקצוץ את הבצלים. לאדות את הבצלים במחבת גדולה עם מעט שמן להזהבה. להוסיף את השום הכתוש. להוסיף גם את רגלי הפטריות הקצוצות. לאדות עד שהפטריות משנות צבע אך נשארות עדיין מוצקות ונגיסות. לצנן את התערובת.



לערבב את בשר העוף הטחון עם תערובת הבצלים שום ורגלי הפטריות, הקורנפלור, שמן שומשום
 בצל ירוק קצוץ ומלח ופלפל. למלא את חלל הפטריות בתערובת. לחמם מעט שמן במחבת רחבה. לצרוב את ראשי הפטריות כשראשן כלפי מטה, המלית כלפי תחתית המחבת. לצלות אותן במחבת עד שישחימו לאט ובזהירות. להפוך את הפטריות כך שהמלית הצרובה תהיה כלפי מעלה.. חשוב לשמור שהפטריות תהיינה עדין מוצקות. להוציא ולשמור. באותה מחבת, להוסיף את המים והסוכר ולהביא לרתיחה.
 להוסיף את הפטריות לרוטב ולבשל עד שהרוטב מסמיך. להגיש עם אורז לבן.

השינויים שלי במתכון.
במקום קורנפלור שמתי קמח תפוחי אדמה. טבלתי את ראשי הפטריה במעט קמח מצה.
ובמקום סוכר שמתי סילאן וגם הוספתי מעט מלח.   ושמתי 5 גבעולים של בצל ירוק.

‏2 comments: