יום שני, 22 בנובמבר 2021

קציצות טופו


 את המתכון הזה מצאתי בבלוג של זוהר , אני אוהבת את הבלוג שלה,המון מתכונים של אוכל בריא.

וכשעוד אחד מבני הבית הפך צמחוני,אני שוברת את הראש מה להכין:)

אז מצאתי את הקציצות הנהדרות הללו.... מעתיקה את המתכון  של זוהר ויש קישור לבלוג שלה♥


מצרכים:

לקציצות טופו:

600 גרם טופו (2 חבילות סטנדרטיות)

1 גזר

1 שן שום

חופן פטרוזיליה (או כוסברה)

½ כוס קמח עדשים כתומות או קמח חומוס

(לגרסה לא טבעונית: 2 ביצים במקום קמח עדשים)

½ כוס פירורי לחם

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות שמן זית ועוד 1 כף שמן זית לשימון התבנית

לרוטב צהוב:

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ

2 גזרים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

2 כוסות קרם קוקוס (או נוזל קוקוס)

¼ כוס רסק עגבניות

1 כפית מלח

2 כפיות כורכום

פלפל שחור גרוס טרי

 

 

אופן ההכנה:

לקציצות טופו: מחממים תנור ל 180 מעלות

במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקציצות למסה אחידה. אם מתקבלת עיסה נוזלית מדי: מוסיפים מעט קמח או פירורי לחם.

בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, חשוב שהידיים יהיו מעט רטובות כדי שתוכלו ליצור קציצות שלא יידבקו לידיים. בגלל שמדובר כאן בקציצות טופו אל דאגה מהמרקם הרך שלהן. מבטיחה שיהיה בסדר.

מניחים את הקציצות על תבנית משומנת או על נייר אפיה משומן.

אופים בתנור 25 דקות עד שהקציצות מתייצבות.

בינתיים מכינים את הרוטב:

במחבת רחבה ועמוקה, כמו סוטאז' שמתאימה ל 15-20 קציצות, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, הגזר ושיני השום כ 5 דקות על להבה בינונית, עד להזהבה.

מוסיפים 2 כוסות מים, קרם או נוזל קוקוס, רסק עגבניות, מלח, כורכום ופלפל ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 5 דקות לאיחוד טעמים. מצננים מעט ומעבירים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק.

מחזירים את הרוטב למחבת, מעבירים את הקציצות האפויות לרוטב ומבשלים עוד 5 דקות. אם צריך הופכים את הקציצות כדי שיתכסו ברוטב מכל הכיוונים

הבלוג של זוהר נמצא פה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger