פשטידה נפלאה שהכנתי בחג, המתכון הוא של אפרת ליבפרוינד האלופה.
לשכבה א:
3 ביצים טרופות
2\1 כוס קמח
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל
2\1 1 כוסות שמנת מתוקה או חלב סויה או ריצ' קפה
3 בטטות בינוניות(לא מבושלות!) קלופות וחתוכות לקוביות קטנות....ממש קטנות,אפשר גם לגרר אותם על פומפיה אם אתם מתעצלים :)
לשכבה ב':
3 ביצים טרופות
2\1 כוס קמח
2 כפות אבקת מרק בצל
2\1 1 כוסות שמנת מתוקה או חלב סויה או ריצ' קפה
2 כוסות ברוקולי מופשר וטחון או 2 כוסות תרד טחון
2 שיני שום כתושות
לציפוי:
2 בצלים קטנים קצוצים ומטוגנים עד השחמה
כוס פירורי לחם זהב
קורט מלח
אופן ההכנה:
שכבה א:
מחממים תנור ל180 מעלות
מערבבים את כל החומרים,יוצקים לתבנית העגולה(ניתן ליצוק לתוך תבנית עגולה עם חור כדי לקבל פשטידה יפה במיוחד)ואופים 30 דקות.
שכבה ב:
מערבבים את כל החומרים,יוצקים מעל שכבה א' ואופים 20 דקות נוספות.
הציפוי:
מערבבים את הבצל המטוגן עם פירורי הלחם והמלח וזורים מעל שכבה ב' אופים כ10 דקות נוספות עד להתייצבות.
שכבה א:
מחממים תנור ל180 מעלות
מערבבים את כל החומרים,יוצקים לתבנית העגולה(ניתן ליצוק לתוך תבנית עגולה עם חור כדי לקבל פשטידה יפה במיוחד)ואופים 30 דקות.
שכבה ב:
מערבבים את כל החומרים,יוצקים מעל שכבה א' ואופים 20 דקות נוספות.
הציפוי:
מערבבים את הבצל המטוגן עם פירורי הלחם והמלח וזורים מעל שכבה ב' אופים כ10 דקות נוספות עד להתייצבות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה