יום חמישי, 15 בינואר 2015

עוף במשמשים ומיץ רימונים.

מתכון מצויין של בני סיידא. מתאים לשבת שאחרי ט"ו בשבט,ובכלל.
למתכון:
רבע כוס שמן זית
6 כרעיים,עם הפולקע.
5 בצלים אדומים קצןצים
מלח, פלפל שחור,קינמון
4 כפות דבש או סילאן
4 כפות תרכיז רימונים
200 גרם משמשים יבשים
2 כוסות מיץ רימונים....יש בבקבוקים מוכנים או שתסחטו לבד מרימונים:)

לטגן בסיר שאפשר להכניס לתנור את הבצלים.
לסדר מעל את העופות, לשים את התיבול, ומיץ הרימונים ואת המשמשים. להביא לרתיחה ואז לכסות את הסיר ולהכניס לתנור לשעה וחצי על 180.
לאחר שעה וחצי להסיר מכסה ולאפות עןד קצת עד שהרוטב מצטמצם והעוף משחים יפה.
 אני הגשתי את התבשיל עם בורגול ופיסטוקים. אפשר עם קוסקוס או אורז.
תהנו. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger