יום שני, 10 במאי 2010

עוגיות שחור לבן

או עוגיות יין וייאנג.

חומרים ל-100 עוגיות:


200 גרם חמאה רכה

250 גרם (½2 כוסות) אבקת סוכר

1 ביצה

320 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח

¼ כפית מלח

30 גרם (3 כפות) אבקת קקאן מומסת ב-1 כף מים חמים

50 גרם שוקולד מריר מגורר דק



1 מכינים את הבצק: מערבלים חמאה עם אבקת סוכר וביצה 3-5 דקות וו גיטרה, עד לקבלת קרם. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך.

2 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. לשליש אחד מוסיפים קקאו מומס ושוקולד ולשים עד שהבצק נעשה חום. מחלקים לשניים ומגלגלים לשני גלילים בקוטר 2 ס"מ ואורך כ-30 ס"מ. מניחים במקרר למשך 20 דקות.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 מרדדים את שני חלקי הבצק שנותרו לשני מלבנים ברוחב 8 ס"מ כל אחד.

5 מעצבים ואופים: מניחים גליל כהה אחד קרוב לשוליים של כל מלבן בצק ומגלגלים כמו סושי. מקררים שעה.

6 פורסים את הגלילות לעיגולים בעובי ½ ס"מ. מניחים על נייר אפייה ואופים כ-15 דקות, עד שמתחיל להזהיב.

אפשר להכין בכל צורה שאוהבים. עיגול שחור בתוך לבן. אן עוגיות שחמט, עוגיות יין וייאנג.
תנו לדמיון לעוף ותכינו איך שבא לכם.

המתכון הוא של רות אוליבר .

ניתן להכין מהמתכון הזה עוגיות שבלול,עוגיות שחמט. על צורה שעולה על דעתכם.
מאותו מתכון הכנתי את עוגיות השחמט.

תגובה 1:

  1. מאיה ממש אהבתי את צורת העוגיות,הן ניראות טעימות

    השבמחק

Powered By Blogger