יום חמישי, 27 בפברואר 2020

~רוגלך שוקולד








מתכון מעולה של אורן גירון האחד והיחיד

לבצק:

500 גר' (3.5 כוסות) קמח

110 מ"ל (כ-1/2 כוס) חלב פושר

20 גר' שמרים יבשים

80 גר' (1/2 כוס פחות כף גדושה) סוכר

5 גר' (1 כפית) מלח

2 ביצים

100 גר' חמאה רכה





לשים במיקסר את כל חומרי הבצק, מלבד החמאה, וללוש במשך 5 דקות.

להוסיף את החמאה וללוש במשך עוד כ-3 דקות.

להעביר את הבצק לקערה ולהתפיח מכוסה במקום חמים עד הכפת הנפח (או לילה במקרר).


מילוי:

80 גר' (כחצי כוס) קקאו

150 גר' סוכר חום

150 גר' חמאה מומסת

קורט קינמון 1 ביצה טרופה למריחה



לסירופ:

300 גר' סוכר (1.5 כוסות) 150 מ"ל מים (2/3 כוס)


לאחר התפחת הבצק, לרדד 1/4 מכמות הצבק למלבן רחב (כ-30 ס"מ). למרוח מהמילוי ולהסיר בעזרת מרית עודף מילוי. לחתוך למשולשים ארוכים וצרים. לגלגל את המשולשים מהבסיס הרחב לצורת רוגעלך ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה. להבריש בביצה ולאפות כ-20 דקות בחום בינוני 180 מעלות. הסירופ: להרתיח יחד סוכר ומים. לזגג את המאפים בסירופ חם, כשהם יוצאים מהתנור

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger