מתכון מעולה של אורן גירון האחד והיחיד
לבצק:
500 גר' (3.5 כוסות) קמח
110 מ"ל (כ-1/2 כוס) חלב פושר
20 גר' שמרים יבשים
80 גר' (1/2 כוס פחות כף גדושה) סוכר
5 גר' (1 כפית) מלח
2 ביצים
לשים במיקסר את כל חומרי הבצק, מלבד החמאה, וללוש במשך 5 דקות.
להוסיף את החמאה וללוש במשך עוד כ-3 דקות.
להעביר את הבצק לקערה ולהתפיח מכוסה במקום חמים עד הכפת הנפח (או לילה במקרר).
מילוי:
80 גר' (כחצי כוס) קקאו
150 גר' סוכר חום
150 גר' חמאה מומסת
קורט קינמון 1 ביצה טרופה למריחה
לסירופ:
300 גר' סוכר (1.5 כוסות) 150 מ"ל מים (2/3 כוס)
לאחר התפחת הבצק, לרדד 1/4 מכמות הצבק למלבן רחב (כ-30 ס"מ). למרוח מהמילוי ולהסיר בעזרת מרית עודף מילוי. לחתוך למשולשים ארוכים וצרים. לגלגל את המשולשים מהבסיס הרחב לצורת רוגעלך ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה. להבריש בביצה ולאפות כ-20 דקות בחום בינוני 180 מעלות. הסירופ: להרתיח יחד סוכר ומים. לזגג את המאפים בסירופ חם, כשהם יוצאים מהתנור
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה