מתכון נהדר שמצאתי ברשת של גל אייל ואורן גורן
מרכיבים
כ-30 כדורים
- 50 גרם חמאה
- 2 כוסות אורז לריזוטו
- 4 כוסות מים רותחים
- 200 גרם גבינה צהובה או קשה, מגוררת
- 2 ביצים
- 1 כפית גדושה חרדל
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 4 כפות קמח
- אגוז מוסקט טחון
- 1/2 1 כפיות מלח
- 3 כפות שמן רגיל או זית
- לציפוי: כ-300 גרם פירורי לחם
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה בסיר רחב על אש בינונית. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהוא מצופה היטב בחמאה.
- יוצקים לסיר כוס מים רותחים ומבשלים, תוך ערבוב, עד שהאורז סופג את המים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מוסיפים לסיר את כוס המים האחרונה ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהאורז רך ודביק, אך עדיין לא במרקם של דייסה.
- מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, למעט השמן ופירורי הלחם, ומערבבים היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים אותו בשמן.
- מרטיבים את כפות הידיים ויוצרים מהאורז כדורים בגודל כדורי גולף. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם עד שהם מצופים לחלוטין. מניחים בתבנית ומגלגלים אותם מעט, כדי שיצופו בשמן.
- אופים כ-20 דקות, עד להשחמה קלה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר
- אני הגשתי על עגבניות מגוררות עם בזיליקום ומלח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה