גרסאות שונות לאותה עוגה.....
עכשיו יש כמה דברים חשובים בטירמיסו.
קודם כל יש המון מתכונים שמשתמשים בביצים חיות זאת אומרת שלא עברו בישול או אפיה וממתכונים כאלו אני נמנעת מחשש לסלמונלה.
ויש גם מתכונים עם סוגי גבינות בעלות אחוזי שומן מאוד גבוהים כמו המסקרפונה שהיא 40% שומן!!!
וזה על מנת שהעוגה תהיה יציבה.
העוגה היא ללא ג'לטין ולכן צריך גבינות שמנות על מנת שישמרו על היציבות שלה.
למתכון אני השתמשתי בחבילת ביסקוטים שהשרתי בחלב מעורבב אספרסו
שמתי שכבה בתחתית התבנית ועוד שכבה באמצע.
למלית
250 גרם גבינת שמנת9%
250 גרם מסקרפונה
300 גרם גבינת ריקוטה
כוס סוכר
קופסה וחצי של שמנת מתוקה.
את השמנת להקציף לקצפת יציבה, להוסיף סוכר ואת הגבינות. .
בתמונה הראשונה חילקתי את המלית לשניים לחלק אחד הוספתי 3 כפות מחית פיסטוק
ומעל השכבה הלבנה.וקישטתי בקצפת מזולפת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה