חומרים לבצק
300 גרם קמח
1 גביע שמנת חמוצה או 1 כוס מי סודה
75 גרם חמאה
חלמון ביצה
מלח סוכר
למילוי
400 גרם תפוחי אדמה מבושלים לריכוך
150 גרם בצל מטוגן
מלח, פלפל שחור
2 כפות תרד טחון
3 כפות גבינת קצ'קבל מגוררת
(לגרסת פרווה ניתן להשמיט).
כף עירית קצוצה
2\1 כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ
ביצה טרופה להברשה
פרג שלם
הוראות הכנה
מערבבים את כל החומרים של הבצק בקערה או מעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה.
מכסים בניילון ומקררים לשעה.
מערבבים את כל חומרי המלית למלית אחידה. משלימים טעמים אם יש צורך.
מוציאים מהקירור את הבצק ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
קורצים עיגולים בגודל הרצוי (ניתן בקורצן או בעזרת כוס).
במרכז כל עיגול מניחים מעט מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן.
מניחים על ניר אפייה בתבנית, מושחים בביצה טרופה ובוזקים פרג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות עד הזהבה.
בדיוק כמו שאני אוהבת תמיד מעדיפה מלוח על מתוק. תודה על המתכון
השבמחקבכיף פנינה, פורים שמח.
השבמחקהעפתי אותי 20 שנה אחורה במעלית הזמן...
השבמחקסבתא שלי ז"ל הייתה מכינה כאלו בדיוק כל שנה.
אני רואה את התמונה שלך והטעם מדגדג לי בקצה הלשון...
תודה
מלי
היי מלי. אני שמחה שהזכרתי לך את סבתך. תכיני גם ותוכלי להזכר בטעם.המתכון מאוד פשוט(: פורים שמח.
השבמחק