יום שני, 12 במרץ 2012

קציצות עוף עם זיתים ומנגולד



קציצות טעימות שהכנתי לשבת. את ההשראה למתכון ראיתי אצל השף אבי ביטון אשר השתמש בתרד .אני מעדיפה מנגולד,יותר טעים וגם יותר זול מתרד.
למתכון:
לקציצות:

600 גרם בשר עוף טחון
3 שיני שום, כתושות
1 בצל, קצוץ דק מאוד
צרור פטרוזיליה, קצוצה
צרור כוסברה, קצוצה
4 כפות גדושות פירורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית
100 גרם עגבניות מיובשות, שרויות בשמן וקצוצות
4 עגבניות, קצוצות דק
1 בצל אדום, חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים, או מרק עוף צח
400 גרם תרד טרי, אפשר בייבי תרד
100 גרם זיתי תסוס (מצומקים), או קלמטה מגולענים

אופן ההכנה:

1.להכנת הקציצות: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים.
מכסים ושומרים במקרר שעה.
בידיים רטובות, צרים מהתערובת כדורים קטנים ושומרים במקרר שעה נוספת.
2. להכנת הרוטב: מחממים בסיר רחב את השמן, מוסיפים את כל המרכיבים פרט למים, לתרד
ולזיתים, ומטגנים חמש דקות.
מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3.מוסיפים  לסיר בזהירות את כדורי העוף, מכסים ומבשלים אל אש בינונית 20 דקות.
4. מוסיפים את התרד והזיתים, מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות.
מגישים חם.
בתאבון
ועוגות שהוכנו לארוע חגיגי...






2 תגובות:

Powered By Blogger