יום רביעי, 3 במרץ 2010

עוגת "עץ"





אז ככה הפתיח ארוך והעוגה רק לבעלי עצבים חזקים חהחהחהחהחהחהחהחה.


למי שעדיין לא מכיר אותי אני אוהבת אפיה הרבה יותר מבישול ובגלל זה גם כמעט ולא תראו אצלי תמונות של אוכל.

יש לי גם בעיה לתת מתכונים לאוכל כי אני מבשלת לפי העין ,אולם באפיה הכל מדוייק לפי גרמים וכך יותר קל לי לתת מתכון.

אז סיפורה של העוגה....................

זוהי עוגה מגליון ישן של לאישה , העוגה היא של מיכל לוי אלחלל וככה היא מספרת" העוגה הזו היא עוגת שכבות שהוכנה רק לארועים מיוחדים.......................................

לא אלאה אתכם בכל סיפור העוגה רק אומר שהיא מאוד מיוחדת ,לא שיגרתית בטעם וגם בהכנה.ואני כמה שיותר מסובך ככה אני חייבת להכין.

אז העוגה אמורה להיות בתבנית אינגלייש קייק אבל מאחר וזו עוגה ייבשה ומקבלים פרוסה דקה ודי גדולה החלטתי לצמצם שכבות ולהכין אותה כחיתוכיות.
-


למתכון

אינגלייש קייק בגודל 30 ס"מ

250 גרם חמאה רכה

1 ורבע כוסות סוכר

5 ביצים מופרדות

קלפיה מגוררת מלימון

כף קוניאק.......................לא לוותר מכאן כל הטעם.

חצי כוס אגוזים טחונים

1 כוס קמח

1 כוס קורנפלור



לציפוי חצי כוס ריבת משמש או תות

כוס אבקת סוכר

25 מ"ל מים

שקדים פרוסים.



ההכנה
לחמם תנור לחום גבוה200 מעלות או למצב גריל

להקציף חמאה וסוכר להוסיף חלמונים וקליפת לימון עד שהכל מתאחד.

להוסיף שקדים וקוניאק.

בקערה נפרדת להקציף חלבונים לקצף יציב ואז לקפל בעדינות לתערובת החלמונים.

להכניס את הקמח והקורנפלור בעדינות פנימה.

זהו .......עכשיו מתחיל החלק הארוך.. לוקחים 2 כפות ומשטחים בתבנית ואופים 3 עד 7 דקות עד שמשחים.

מוציאים ומורחים עוד 2 כפות על החלק שנאפה ומחזירים שוב לתנור וככה בערך 12 עד 15 פעם.

אני הכנתי בתבנית רחבה ויצא לי בערך 7 שכבות.

אחרי שהעוגה מוכנה לצנן מעט ולמרוח עליה ריבה לערבב אבקת סוכר עם המים ולמרוח על העוגה ולפזר שקדים.

נו נשמע מסובך' אבל לא נורא' מאוד טעים..



דרך אגב שמה הלועזי של העוגה הוא" באום קוכן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger