יום שבת, 2 במרץ 2013

עוף עם כרובית בתנור

 

מכירים את זה שאתם מתכננים להכין משהו עם ירק שקניתם, אתם שוטפים אותו,מנקים אותו והוא עומד על השיש מחכה...הגיע סוף היום,לא הכנתם איתו כלום והוא חזר למקרר, למחרת הוא יוצא שוב,אולי היום נכין איתו משהו...ושוב בערב הוא חוזר למקרר...ככה היה לי עם הכרובית שבמתכון.
כמה ימים אני מוציאה אותה מהמקרר ובערב מחזירה,עד שכבר הייתי חייבת להכין איתה משהו.
החלטתי לדחוף אותה לתבנית ביחד עם העוף...תיבול מינימלי והופ לתנור... יצא תבשיל מעולה!!!

למתכון:
כרובית גדולה שטופה ונקייה.
כרעיים כמה שאתם רוצים.
בקערה לשים  5 שיני שום כתושות
כף תבלין לעל האש
כפית חויאג' מרק
שמן זית ומעט מלח.
 להוסיף כוס מים ולערבב ,למרוח במברשת את העוף ואת הכרובית...את התערובת שנשארה לשפוך לתבנית. לכסות ולאפות שעה. מדי פעם להרטיב את העוף ואת הכרובית.
לקראת הסוף תורידו כיסוי כדי לקבל צבע יפה.
בתאבון(:



2 comments: