יום שלישי, 11 באוקטובר 2011

ארטישוק ממולא


המתכון התחיל כך: ביום שבת קראתי להנאתי בספר בישול של אהרוני, התחשק לי  להכין את המתכון שלו לחבושים ממולאים. ומכיוון שנשארו לי חבושים מראש השנה... שאין ממש מה לעשות איתם החלטתי להכין את התבשיל הזה.
ניגשתי להכנה, שטפתי וניקיתי את החבושים, חציתי אותם לחצי והרתחתי בסיר. אחרי שהם התרככו, רוקנתי אותם וגיליתי שרובם די רקובים מבפנים. התעצבנתי!  אבל אז נזכרתי שיש לי תחתיות ארטישוק, הוחלט במיידית לשנות את המתכון ובמקום חבושים שמתי ארטישוק. יצא מעולה. אז ההשראה למתכון היא של אהרוני,אני כמובן שיניתי לפי מה שהיה לי במטבח(:

לחלק ממלית הבשר שמתי מחית חצילים קלויים ,דבר ששידרג את הכל. אתם יכולים עם ויכולים בלי.
 למתכון השתמשתי בחצי קילו בשר שהספיק לי לשקית  תחתיות קפואה ולעוד כמה קציצות.

למילוי:

חצי קילו בשר בקר טחון
1 בצל גדול, קצוץ
3 שיני שום,קצוצות
1 כוס כוסברה טרייה, קצוצה דק
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
ביצה
100 גרם צנוברים
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
פירורי לחם
שמן לטיגון
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 בצל, קצוץ
3 כפות סוכר
1 עלה דפנה
מעט קינמון
מיץ מ-2 לימונים
3 כפות רוטב סויה משובח
2 כפות חומץ בלסמי
1 כוס גרגירי רימון (לא הכרחי)
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
כף סילאן
1/2 2 כוסות מרק עוף אמיתי, או מים.
הכנה:
מכינים קציצות מהבשר וממלאים את הארטישוק.  טובלים בביצה ובפרורי הלחם.
מחממים במחבת שמן זית בגובה 8-9 מ"מ, ומטגנים את הארטישוק עם צד הבשר כלפי מטה, עד שהם משחימים מעט.
מוציאים בעדינות, ומעבירים לצלחת, כשהבשר כלפי מעלה.
להכנת הרוטב: מחממים בסיר רחב מאוד את השמן, ומאדים את הבצל. מוסיפים את הסוכר, ומבשלים 5 דקות. מוסיפים את כל שאר החומרים.
מכניסים לסיר הרוטב את הארטישוק, עם צד הבשר כלפי מעלה, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהארטישוקים רכים מאוד והרוטב סמיך.

2 comments:

  1. היי. נראה נהדר וטעים.
    לדעתך אפשר להשתמש גם בבשר טחון אחר?

    השבמחק