יום שני, 10 בספטמבר 2012

פסטייה

בכל הבלוגים מפרסמים עכשיו עוגות דבש לרוב..אז מתכונים לעוגות דבש לא חסר(: הנה מתכון שמתאים לערב החג. ואם תגישו אותו בהגשה אישית זה יראה נפלא.
תהנו.



   
חומרים
1  עוף שלם בגודל בינוני
50 גר' אגוזי מלך קלויים
50 גר' שקדים קלופים קלויים
50 גר' צימוקים
2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להזהבה


חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון , אני שמתי פחות כי הוא די דומיננטי.
מלח ופלפל שחור
2 כפות כוסברה קצוצה
9 דפי פילו
שמן זית למריחת העלים

 ההכנה

 1. מבשלים את העוף,אני מבשלת אותו במים עם קצת תבלינים,כמו שמכינים מרק עוף. אפשר להכין גם מנתח פרגיות. מקררים, מפרידים מהעצמות ומפוררים לפרורים.

2. מוסיפים בצל, אגוזים, שקדים, צימוקים ואת התבלינים. מערבבים ומניחים בצד.

3. מורחים תבנית אפייה בשמן זית, מרפדים בעלי סיגר מרוחים בשמן זית, ממלאים במלית, דוחסים ומכסים בעלים נוספים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות.

4. לאחר האפייה מפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון ומגישים חם.

בתאבון
מתכון של השף גיא פרץ

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger