יום רביעי, 5 בינואר 2011

תחתיות ארטישוק ופטריות ,ברוטב לימון

ביום שישי התחשק לי להכין תוספת טעימה לארוחת השבת.
לא התחשק לי משהו כבד, רציתי  שזו תהיה תוספת מרעננת וקלילה.
אילתרתי מתוך מה שהיה במקרר ויצא  תבשיל משגע בטעם לימוני.


הכמויות הספיקו לי לסוטאז' .

חומרים

חבילה של תחתיות ארטישוק קפואות
8 פטריות טריות גדולות
מיץ מלימון וחצי
חצי כוס מים
רבע כוס סירופ מייפל
כף סוכר חום
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
פלפל שחור
מלח
כף אבקת שום גבישי או שן שום כתושה
בצל אחד גדול.



ההכנה
את הפטריות והארטישוק לחצות לחצי ולשטוף היטב
לטגן בצל עד להשחמה ולהוסיף את הפטריות והארטישוק.
להקפיץ אותם ללא נוזלים בערך 5 דקות.

להוסיף את כל שאר התבלינים ולבשל 5 דקות בסיר מכוסה. אחרי 5 דקות לפתוח את המכסה ולתת לכל הרוטב להצטמצם.
  כל  הצמצום  יערך  10 דקות בערך ,כשאתם כל הזמן ליד הסיר ומערבבים מדי פעם.
  כשזה מוכן לכבות את הסיר ולא לטעום. לתת לטעמים  להספג בירקות.
.הירקות צריכים להשאר  קצת קשים .לא להפוך אותם לרסק...
אחרי שעה אפשר לפזר כוסברה ולהתענג

‏אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה