יום חמישי, 23 ביוני 2011

סלט אפונה ירוקה,קינואה,ועדשים




נכון שלפעמים מתחשק לכם משהו טעים ובריא. משהו "נקי" לגוף. אוכל שנותן הרגשה שהנה עשיתי משהו טוב עבור הגוף שלי.
אז הסלט הזה הוא בדיוק בשביל זה.
היו לי במקרר עדשים  וחבילת קינואה והתחשק לי לעשות איתם משהו. במקביל בישלתי לילדים אפונה ואז החלטתי להכניס פנימה גם אפונה.
יצא טעים טעים.



אז ככה ,אין כל כך מרשם סטנדרטי של החומרים ואופן ההכנה. יש הוראות כלליות.

את העדשים השחורות יש להשרות 4 שעות לפני הבישול ואז לבשל חצי שעה.
את הקינואה לבשל כרגיל ולהניח גם בקערה עם העדשים.

את האפונה אני בישלתי עם בצל מטוגן, כורכום , פלפל שחור וחוויאג' למרק. סיננתי חלק ממנה והוספתי לקערה.

תיבלתי הכל במלח ופלפל שחור.  לא לתבל יותר כי האפונה מתובלת. לערבב הכל יחד ולטרוף ללא נקיפות מצפון.

בתאבון.

לא להכין את הסלט הזה עם עם עדשים כתומות או ירוקות כי הן הופכות בבישול למאוד רכות ודי מעוכות ,לכן זה לא מתאים.

2 comments: