יום ראשון, 10 ביוני 2018

חומוס ,בשר ומנגולד של מאיר אדוני

תבשיל טעים שהיה בעיתון סוף השבוע, מתכון של מאיר אדוני.

יצא מושלם ולכן מעלה לפה.
אני וויתרתי על המנגולד כי ילדיי לא יאכלו...אבל אן אין לכם בעיה, אל תוותרו!!
לצמחונים...הכינו עם הר של פטריות חמות ובצל מטוגן. 
תהנו.



מתכון בסיסי לקרם חומוס

 1 ק"ג גרגירי חומוס מזן הדס או בולגרי 
 1 כפית מחוקה סודה לשתייה
 1 כפית מלח
 3/4 כוס טחינה גולמית
 1/2 כוס מנוזלי הבישול של החומוס
1/2 כוס מים מינרליים 
 4 כפות מיץ לימון
 1 שן שום קלופה
משרים את גרגירי החומוס ללילה בסיר עם הרבה מים והסודה לשתייה. לאחר ההשריה מניחים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה, תוך כדי הסרת הקצף שנוצר. לאחר הרתיחה מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כשעה. מדי פעם מוסיפים מים חמים. תוך כדי הבישול מוציאים את הקליפות שצפות. לאחר שעה מוסיפים את המלח, מבשלים כ־3 דקות ומורידים מהאש. מסננים את החומוס מהנוזלים (שומרים בצד 1/2 כוס מהנוזלים להמשך).
מניחים את החומוס ונוזלי הבישול ששמרנו במעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת מחית חלקה. מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים כ־5 דקות, או עד שמתקבל מרקם של משחה חלקה. שומרים את קרם החומוס בקערה ומכסים בניילון נצמד עד להגשה.

חומוס גרגירים, טחינה ושמן כורכום

קרם חומוס עם גרגירי חומוס, שמעליהם טחינה לבנה, שמן זית וכורכום - ארוחה שלמה בצלחת אחת, עם כל מרכיבי הבריאות הדרושים לנו.
החומרים (ל־6 מנות):
 1 כוס גרגירי חומוס הדס, שהושרו ללילה עם קורט אבקת סודה לשתייה
 3 כוסות מים 
 1/2 כוס שמן זית
 1 שן שום
 1 כפית מלח
 1/2 כפית כמון
לטחינה:
√ 1 כוס טחינה גולמית
√ 1/2 1 כוסות מים מינרליים קרים
√ 1 כפית מלח
לשמן הכורכום:
 6-7 שורשי כורכום טריים קלופים
1 כוס שמן זית...............לא הכנתי שמן כורוכום
להגשה:
קרם החומוס מהמתכון למעלה 
 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
 2 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
2 עגבניות תמר חתוכות לרבעים
 חופן פלפל שיפקה 
√ פיתות
מניחים את גרגירי החומוס בסיר רחב, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ־45 דקות. מוסיפים את שמן הזית והשום ומבשלים כ־15 דקות נוספות. מורידים מהאש, מתבלים במלח ובכמון ומניחים בצד עד להגשה.
מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה והמים בקערה, מתבלים במלח ומניחים בצד עד להגשה.
מכינים את שמן הכורכום: טוחנים את הכורכום והשמן בבלנדר, עד לקבלת מרקם שמן חלק.
מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת מקרם החומוס. מחממים את גרגירי החומוס על אש נמוכה, מוסיפים כף מהגרגירים על קרם החומוס, יוצקים מעט מהטחינה ומסיימים במעט שמן כורכום. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים לצד הירקות והפיתות.

חומוס, בשר ומנגולד

את המנה הזאת לא תרצו להפסיק לאכול. זהו תבשיל איטי של נתח שפונדרה שמנמן, שמשתדך לעלי מנגולד (עלי סלק), שום ובצל, עם מעט גרגירי חומוס, כשכל זה מתיישב במרכזה של צלחת חומוס. כדי להשלים את התענוג הוספתי ביצה שבושלה עד רכות, והתוצאה היא צרחות  של טעמים.
החומרים לבישול השפונדרה (ל־6 מנות):
√ 1 ק"ג בשר שפונדרה
√ 1/2 כוס שמן זית
√ 2 בצלים קלופים וחתוכים גס
√ 1 ראש שום מפורק לשיניים
√ 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
√ 1 כרישה חתוכה גס
√ 1 כפית בהרט
√ 3 ענפי תימין
√ 1 כפית פלפל שחור
√ 1 כפית מלח אטלנטי
√ 1/2 1 ליטרים מים
לתבשיל המנגולד:
√ 1 כוס גרגירי חומוס בולגרי, שהושרו ללילה בהרבה מים עם קורט סודה לשתייה
√ 2 חבילות עלי מנגולד מופרדים לחלק הלבן ולחלק הירוק
√ 2 בצלים לבנים קצוצים 
√ 5 שיני שום פרוסות 
√ 1 כפית כמון
√ 1 כפית מלח אטלנטי
√ 1 כפית פלפל שחור גרוס
√ 1 כף לימון כבוש
√ 1/4 כוס שמן זית
√ 1 כוס מנוזלי הבישול של השפונדרה
להגשה:
√ קרם החומוס מהמתכון למעלה
√ 6 ביצים
√ 1 כפית מלח 
מחממים מחבת כבדה ורחבה ומוסיפים שמן זית. מתבלים את השפונדרה במלח, צורבים היטב מכל הצדדים על אש בינונית ומעבירים לתבנית. מוסיפים את הירקות, התבלינים והמים, מכסים בנייר אפייה ואז בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות. אופים כ־3 שעות. מוציאים מהתנור ושולפים את הנתח. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד. קוצצים את הנתח גס ומניחים בצד.
מכינים את תבשיל המנגולד: מחממים בסיר רחב ועמוק את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ־5 דקות. קוצצים את החלק הלבן של המנגולד, מוסיפים לסיר ומטגנים כ־3 דקות. מוסיפים את השפונדרה וגרגירי החומוס, מתבלים בכמון, במלח ובפלפל, מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של השפונדרה ומבשלים על להבה בינונית כ־10 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים והלימון הכבוש ומבשלים כ־2 דקות. 
מורידים מהאש ושומרים עד להגשה. מכינים את הביצים: מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח. מכניסים את הביצים ומבשלים כ־5 דקות. מוציאים למי קרח וקולפים בזהירות.
מרכיבים את המנה: מניחים בכל צלחת 3 כפות מקרם החומוס הבסיסי, מעליו יוצקים מתבשיל השפונדרה, חוצים כל ביצה, מניחים מעל ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה