יום שלישי, 10 באוקטובר 2017

עגבניות ממולאות בבורגול וחמוציות


מתכון טעים שהמצאתי במטבחי....הכמות הזו הספיקה לי ל11 עגבניות בינוניות...המתכון צמחוני \טבעוני....אבל מי שחשקה ליבו יכול להוסיף פנימה קצת בשר טחון..\ פרגית טחונה....ולהפחית מכמות הבורגול♥ אפשר להשאיר את מכסה העגבניות ואפשר להסיר..לשיקולכם♥




לפני שמתחילים יש להשרות כוס בורגול דק...לא ג'ריש!!
להשרות שעה במים חמים.
ויש לרוקן את העגבניות עם כף פריזיאן.
אחרי שעשינו את שני הדברים האלה אפשר להתחיל:)

 לסנן את הבורגול ולהעביר לקערה גדולה שאליה נכניס:
חצי כוס חמוציות
רבע כוס שבבי בצל מטוגן ...אם אין לכם אז טגנו בצל אחד ותכניסו פנימה....אני מחזיקה שק של בצל מטוגן במקפיא:)
בשלנית בשלנית אבל אוהבת קיצורי דרך.....:)
להוסיף כף אבקת מרק בצל
מלח 
אגוז מוסקט
4 כפות שמן זית
כמה גבעולי בצל ירוק קצוץ או עירית
כמה עלי בזיליקום קצוצים
רבע כוס צנוברים או אגוזים
לערבב הכל יחד...לטעום תיבול ולתקן אם צריך!
  ותתחילו למלא את העגבניות 




בתבנית  שתכיל את העגבניות  לפזר שמן זית להניח את העגבניות הממולאות,  לשפוך פנימה גם כוס מים מעורבבים עם כף שתיים קצת צ'ילי .מתוק לכסות בנייר אפיה ולבשל חצי שעה ב180
אחרי חצי שעה להסיר כיסוי ולאפות עוד רבע שעה.
בהגשה לפזר עירית קצוצה ולזלף מלמעלה סילאן

2 comments:

  1. לא צויין ברוטב כוס מים עם מה מעורבב

    השבמחק
  2. היי.. כתוב שזה מעורבב עם כף שתיים של צילי מתוק .♥

    השבמחק