יום רביעי, 1 במרץ 2017

אוזני המן ,הגרסה המלוחה...

  פורים מתקרב...וכבר יש אוזני המן בחנויות. אני מחכה עם אוזני ההמן עד לשבוע של פורים,אבל כאן יש אוזני המן מלוחים... מי אמר שחייבים אוזני המן מתוקות? הנה גרסה מוצלחת,מלוחה, המתכון נמצא במגזין החדש שהוציאה השפית אפרת ליבפרוינד.  אפרת האלופה מייצרת אוכל שנראה כמו תכשיטי יוקרה. אומנות ואסטטיקה ניכרים בכל תוצר שיוצא תחת ידיה..

חומרים לבצק

300 גרם קמח


1 גביע שמנת חמוצה או 1 כוס מי סודה 


75 גרם חמאה


חלמון ביצה


מלח סוכר 

למילוי 

400 גרם תפוחי אדמה מבושלים לריכוך

 
150 גרם בצל מטוגן 


מלח, פלפל שחור

 
2 כפות תרד טחון 


3 כפות גבינת קצ'קבל מגוררת 


(לגרסת פרווה ניתן להשמיט).


כף עירית קצוצה


2\1 כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ


ביצה טרופה להברשה


פרג שלם 


הוראות הכנה 


מערבבים את כל החומרים של הבצק בקערה או מעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה. 


מכסים בניילון ומקררים לשעה. 


מערבבים את כל חומרי המלית למלית אחידה. משלימים טעמים אם יש צורך.

 
מוציאים מהקירור את הבצק ומרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. 


קורצים עיגולים בגודל הרצוי (ניתן בקורצן או בעזרת כוס).


במרכז כל עיגול מניחים מעט מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן. 


מניחים על ניר אפייה בתבנית, מושחים בביצה טרופה ובוזקים פרג. 


אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות עד הזהבה.







4 תגובות:

  1. בדיוק כמו שאני אוהבת תמיד מעדיפה מלוח על מתוק. תודה על המתכון

    השבמחק
  2. העפתי אותי 20 שנה אחורה במעלית הזמן...
    סבתא שלי ז"ל הייתה מכינה כאלו בדיוק כל שנה.
    אני רואה את התמונה שלך והטעם מדגדג לי בקצה הלשון...
    תודה
    מלי

    השבמחק
  3. היי מלי. אני שמחה שהזכרתי לך את סבתך. תכיני גם ותוכלי להזכר בטעם.המתכון מאוד פשוט(: פורים שמח.

    השבמחק