יום שישי, 9 ביוני 2017

פלעצלך

פלעצלך, איזה שם...  קיבלו הלחמניות הללו.
 לחמניות טעימות עם בצל ופרג
.ממש ממש טעימות, תכינו סלט וגבינות ויש לכם ארוחת ערב משגעת.








חומרים לבצק
        6 כוסות קמח
         3 כפות סוכר 
        1שקית או קובייה של שמרית
         כ 2 כוסות מים 
        1 כף מלח

         2 כפות שמן קנולה לשימון הקערה
 

הכנת המילוי
       3 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
         חצי כפית פלפל שחור גרוס
        2 כפות פרג שלם
        1כפית מלח
        מערבבים ומטגנים עד הזהבה קלה

         מלח גס




ההכנה
  1. מכניסים את כל החומרים היבשים לקערת המיקסר ולשים תוך כדי הוספת המים עד קבלת בצק מאוד רך וגמיש.
  2. משמנים את הקערה ומגלגלים בתוכה את כדור הבצק כך שיתכסה בשכבה דקה של שמן מכל צדדיו.
  3. משהים מכוסה לפחות 30 דקות.
  4. מורידים את האוויר, מחלקים את הבצק ל-18 כדורים שווים ומסדרים את הכדורים על נייר אפיה משומן.
  5. מתפיחים כ- 30 דקות. מעגלים לצורת עיגול יפה, ומתפיחים שוב  כ- 30 דקות.
  6. בעזרת בוהן עושים גומה ובמרכז הבצק ומניחים כף מהמלית. מפזרים בעדינות קמצוץ מלח גס.
  7. מחממים תנור ל-  210 מעלות ואופים כ-15 עד 20 דקות עד שהלחמניות זהובות.


 המתכון מאתר שמרית.

2 comments: