אתמול הציפו אותי בפייס לבקשות מתכון לעלי הגפן. אז עכשיו העונה והשווקים והחצרות מלאים. תכינו לכם!
זה טעיםםםםםםם. וצמחוני,טבעוני.
הכנתי לפי המתכון של מורדוך.שמצאתי ברשת .....יצא מעולה!!!!!!!!!!!! הכי כיף זה למלא עלי גפן....אין התעסקות מיותרת כמו בכרוב,בבצל ופלפלים...אין צורך להרתיח ,להפריד לנקות....שוטפים אותם היטב וממלאים.
מעתיקה לכם כלשונו...אני הוספתי קצת חמוציות למלית.
בהצלחה♥
- 1 בצל לבן גדול, קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
- 2-3 עגבניות, קצוצות דק
- 2 גזרים מגורדים (גס)
- צרור עלי כרפס (סלרי), ללא גבעול וקצוצים דק
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית חאוויג'.....אני שמתי בהרט !
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס שמן
- 2 כוסות אורז
לעלי הגפן
- כ-50 עלי גפן טריים או כבושים מאיכות טובה
- 1-2 תפוחי אדמה פרוסים
- מים
- מעט מיץ לימון
- 2-3 כפות אבקת מרק
- שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחדיו עד שהאורז (הלא מבושל), הירקות והתבלינים מעורבבים באופן אחיד.
שוטפים את עלי הגפן היטב. רצוי מאוד להשתמש בעלי גפן טריים (בעונה) ואם לא אז בעלי גפן כבושים מאיכות טובה.
מניחים כל עלה בנפרד על משטח העבודה, כאשר הצד המחוספס של העלה מופנה כלפי מטה. במרכז כל עלה מניחים מעט (בערך כפית) מתערובת האורז
מקפלים: קודם כל מקפלים את צד ימין ושמאל פנימה ואז מגלגלים בצורת סיגר. מגלגלים את כל העלים עד שנגמרת המלית.
מניחים בתחתית סיר בינוני פרוסות תפוחי אדמה לא מבושלים ומעליהם מניחים בצורה מעגלית את עלי הגפן המגולגלים. מניחים מעל העלים צלחת גדולה שתסייע בהידוקם. מוזגים מים קרים עד לגובה העלים, מעט מיץ לימון לפי הטעם, 2-3 כפות אבקת מרק ושמן זית לקבלת ברק.
מבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה ומעבירים לאש נמוכה או פלטת חימום עד לאידוי כל הנוזלים, כשעה עד שעה וחצי, תלוי בגודל הסיר ובכמות המים ששמתם. מגישים חם או קר
לבשל שעה וחצי על אש נמוכה.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה