יום שני, 1 במרץ 2010

בצל ממולא

בצל ממולא של  אהרוני


החומרים:
6 בצלים גדולים, קלופים

למילוי:

500 גרם בשר כבש או בקר טחונים

שליש כוס צנוברים

חצי כוס כוסברה קצוצה דק

2 פרוסות לחם לבן

2 כפיות גרגירי כמון שלמים

2 כפיות גרגירי כוסברה כתושים

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית



לרוטב:

רבע כוס רוטב תמרינדי

3 כפות סוכר

חצי כפית קינמון

3 כפות שמן זית

4 כוסות מים

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

הבצלים:

עושים חתך לאורכו של כל בצל מלמעלה למטה, כמו רדיוס. חותכים אותו לאורכו עד מרכזו.

מבשלים את הבצלים בסיר עם מים רותחים כחצי שעה. מסננים,שוטפים במי ברז ומקררים מעט.

קולפים מהבצלים עלים שלמים של בצל. בעלים הגדולים, בעיקר החיצוניים נשתמש כמעטפת אותה נמלא במילוי, את החלקים הפנימיים, נקצוץ דק והם יהיו חלק מהמילוי.



לתערובת המילוי:

מסירים את קרום של פרוסות הלחם, מרטיבים וסוחטים היטב את הפרוסות ומפוררים אותם ביד

מערבבים חצי כוס בצל קצוץ (מהחלקים הפנימיים של הבצלים שבישלנו) ואת שאר מרכיבי המילוי, טועמים ומתקנים תיבול.

צרים מהתערובת קציצות מאורכות בעובי של כ-3 ס"מ ובאורך של כ 5-6 ס"מ. לוקחים עלה בצל גדול ומניחים באחד בקצוות שלו קציצת בשר. עוטפים ומגלגלים את עלה הבצל סביב הקציצה. הצורה סופית של הבשר העטוף צריכה להיות כמו של כדור בייסבול מאורך. כשמגיעים לעלי הבצל הקטנים יותר, מחברים יחד שני עלי בצל ליריעה גדולה יותר, מתייחסים אליה כאל יריעת בצל גדולה וממלאים בקציצת הבשר. את עלי הבצל הממולאים מניחים על מגש, כשצד התפר כלפי מטה, שלא יפתחו.

לרוטב:

לוקחים כלי רחב ככל האפשר. הרעיון הוא לבשל את הבצלים בשכבה אחת. שמים בו את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה.


אחרי שעה וחצי מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שהרוטב סמיך מאד והבצלים מזוגגים יפה ברוטב סמיך ומבריק

מניחים את הבצלים הממולאים בכלי בצפיפות, אלה ליד אלה ומבשלים כשעה וחצי כל הבה נמוכה. מגישים עם אורז לבן.



‏4 תגובות:

  1. אני אוהבת את המתכון כי אין בו אורז שמנפח את המנה כמו חמין.
    אבל בתמונה מופיעים בצלצלים עם אורז או שאני טועה?

    השבמחק
  2. נכון מאוד. אני הוספתי קצת אורז מאחר ואני אוהבת אורז בבצל, אבל המתכון המקורי הוא ללא אורז.

    השבמחק
  3. כמה זמן ניתן לשמור במקרר?

    השבמחק