יום חמישי, 26 בנובמבר 2015

עוף בקרמל תפוזים




חיפשתי משהו טעים לשבת. רציתי  עוף מעניין, היו המון תפוזים אז החלטתי להכין את המתכון של אהרוני לעוף בקרמל תפוזים.
יצא טעיםםםםםםםם.

אני שיניתי מעט את המתכון.
המתכון מתאים ל40  שוקיים  קטנות,אני הקטנתי כמויות כמובן.




למרינדה
1 כוס רוטב סויה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1/4 כוס חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס סוכר חום
4 ס"מ שורש ג'נג'ר טרי קצוץ דק מאוד .... לא שמתי. במקום שמתי שבבי בצל מטוגן יבש.
6 שיני שום קצוצות
10 גבעולי טימין
מלח ופלפל שחור





אופן הכנה:
1. יום לפני מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בהם את העוף למשך הלילה. ..... אני השרתי רק 3 שעות במקרר.

 מכניסים את התבנית לתנור בחום של 180 מעלות ואופים כשעה, עד שהרוטב מסמיך וקרמלי.
יצא מעולה.
זכרו להקטין את כמויות הרוטב.

2 comments:

  1. לכמה כרעיים המרינדה שלך הספיקה? 2?

    השבמחק
  2. היי. זה הספיק לשמונה כרעיים. זה לא עוגה ולא צריך דיוק:)

    השבמחק