יום חמישי, 2 בפברואר 2017

שיפודי סלמון בשומשום ופרג!


מנת דג מרשימה וחגיגית..המתכון נולד תוך כדי הכנת דגים לשבת,החלטתי להקצות חלק מהדגים להכנה בתנור. השרתי אותם במרינדה הוספתי שומשום ופרג ויצא מעולה....טיפ חשוב לחיתוך מרובע של הדג הוא לעבוד עם הדג כאשר הוא קפוא למחצה, העור יתלש בקלות ותוכלו לחתוך לקוביות יפות.
 למרינדה שמתי: 4 כפות רוטב סויה
כף  שטוחה חרדל דיז'ון חלק
5 כפות דבש
 כפית תערובת גראם מסאלה
3 כפות שמן.

לשפד את הקוביות על שיפוד קטן ולהניח בתבנית רחבה כאשר המרינדה נמצאת בה. להכניס למקרר לשעה,כאשר מדי פעם הופכים את השיפוד ,כדי שכל צד יקבל קצת ממהמרינדה.
לחמם תנור ל200 מעלות , לפזר על הדג שומשום שחור ולבן  והוספתי גם פרג שלם. לאפות 15 עד 20 דקות.
בחג ניתן להגיש זאת על  עיגול תפוח אדמה צלוי, מעל לשים ריבת בצל ומעליו שיפוד של דג.
בתאבון













2 comments:

  1. היי לא שקלתי כמה דג. השתמשתי בארבעה תנחי פילה שאותן חתכתי לקוביות.המתכון הזה אינו דורש דיוק...אם יש יותר דג,פשוט להגדיל את תערובת הציפוי

    השבמחק