יום חמישי, 19 ביוני 2025

רולדת פרגית ממולאת




הסרטון הכנה של הרולדה נמצא באינסטגרם שלי ,תוכלו לראות שם ,חפשו 

mayaskitchen7



הצורה של הרולדה  נשמרת נהדר וזו דרך אחרת להגיש עוף בשבת.
ניגש למתכון  והוא קל קל קל! ולפי התמונות תבינו שהכנתי את זה מלא פעמים וכל פעם בגרסה אחרת!
למתכון:

 חצי קילו פרגית והוספתי עוד רבע בקר
לערבב פנימה כמה עלי בזיליקום קצוץ
מעט אורגנו(לי יש הכל טרי בעציצים) אם אין השתמשו ביבש
כף אבקת מרק בצל
מלח
פלפל שחור
רבע כפית בהרט
לערבב הכל היטב ולשטח על נייר אפייה למשטח מרובע.
 להניח מלית שהכנתם...אני מילאתי בבצל מטוגן וקבנוס שתיבלתי מעט כמו בבשר
אפשר למלא בעשבי תיבול,בפטריות באגוזים....תנו לדמיון לעוף
אחרי ששמנו מלית לגלגל לאט כמו סושי להעזר בנייר אפייה






שימו לב! הבשר מגולגל בעצמו  !זה כמו קציצה אחת ענקית ממולאת.  את עיסת הבשר משטחים על נייר אפייה לריבוע דק ועליו מניחים מלית ולאט לאט בעזרת נייר האפייה מרימים ומגלגלים  ומתקבלת רולדה ארוכה. ואופים בתנור ב180 עד שמוכן . את נייר האפייה אפשר להסיר קצת לפני סיום האפייה כדי לקבל צבע יפה לרולדה ♥אפשר לפזר מלמעלה עשבי תיבול שאתם אוהבים:)
* הכנתי אותה רולדה אבל במלית שמתי לימון כבוש  ומילאתי בביצה קשה. יצא להיט:)
כל פעם משחקת עם המילויים ♥
תהנו

כאן הרולדה הוכנה במילוי בצל מטוגן ועם הרבה בצל ליד.....
לשחק עם המילוי והתיבול כיד הדמיון 


כאן עם ביצה קשה ולימון כבוש♥

  אופציה נוספת למלא בקינואה מבושל עם עשבי תיבול,נענע,פטרוזיליה,בזיליקום. מעט סויה ומעט צ'ילי מתוק  לערבב ולמלא את הפרגית♥

 אפשר למלא בשלל מילויים ככל העולה על דמיונכם♥
במתכון שהעלתי באינסטגרם,בסרטון ,זה ממולא בפטריות וערמונים .המתכון המלא שלו נמצא בסרטון :) בואו לאינסטגרם.


יום שלישי, 3 ביוני 2025

קיש מנגולד וגבינה מעושנת

 








אחד  הקישים הטעימים שהיו בחג.
שימו לב שאת המנגולד לא מבשלים לפני אלא משתמשים בו חי,קצוץ בלי גבעולים.

לבצק:

125 גרם חמאה קרה לקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
להכין את הבצק במיקסר או במעבד מזון.לרדד אותו על תבנית קיש 28 ולהכניס למקפיא לרבע שעה, ואז לאפות אפייה עיוורת.

ז"א
לשים משקולת על גבי הפאי ,כגון שעועית יבשה  לשים עליו נייר אפייה ועליו את השעועית ( לא לזרוק אותה אלא להשתמש בה כל פעם שצריך להכין בצק קיש)
לאפות את הבצק 20 דק,ואז להוריד משקולת ולתת לבצק עוד 15 דקות עד שיזהיב קצת ואז לשפוך את המלית

מלית:

 1מיכל שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
3 כפות  קורנפלור
100 גרם גבינת ריקוטה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
וכוס גבינה מגוררת איזה שיש לכם ....(פרמז,ן,מוצרלה...)כל הטעמים הולכים פה.
אני הוספתי מוצרלה מעושנת מגוררת 
וגם על תחתית הקיש שמתי פרוסות מוצרלה מעושנת
וצרור מנגולד בלי גבעולים,שטוף נקי וקצוץ ויבש מנוזלים
לערבב הכל יחד ולשפוך בזהירות על הקיש ולהחזיר לאפייה לעוד ארבעים דק בערך. לבדוק שהקיש יציב והשחים יפה ואז להוציא .
האפייה בחום של 180 
שימו לב שמנגולד מפריש הרבה נוזלים ולכן תנו לפאי את הזמן להאפות ולהתייצב .
בתאבון♥
















Powered By Blogger