הכנתי כמה פעמים את המתכון הזה. את ההשראה למתכון קיבלתי מאביבה פבקו ממאסטר שף הראשון.
.ובימים חמים אלו מנה זו יכולה להיות ארוחת ערב נהדרת... רק שבקיץ אני ממלאת את הלחם בפטריות וגבינות כמו שתראו למטה, ומגישה עם סלט של עלים ירוקים. את הגרסה עם המרק אני מגישה בחורף!!! אבל, יש כאלו שאוכלים מרק גם בקיץ....אם אתם שייכים לקבוצה הזו,אתם מוזמנים להכין.
טיפ שלי, את המרק לתבל יותר ואל תפחדו להוסיף תבלינים שנראים לכם מתאימים כי התיבול כפי שרשום במתכון הוא די תפל
למרק2 עגבניות
2 פלפלים אדומים
1 פלפל חריף
2 שיני שום
1 בצל
שמן זית
מלח ופלפל שחור, אני הוספתי
מעט מוסקט מגורר
1 לחם אחיד
50 גרם גבינת פרמזן
לכופתאות
100 גרם גבינת ריקוטה
1 חלבון
5 כפות קמח לבן
מלח פלפל
חמאה
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית.
2. מוסיפים את העגבניות והפלפלים, חתוכים לקוביות ומטגנים עוד קצת.3. מוסיפים 2 שיני שום ומים עד כיסוי מלא של הירקות ועוד כוס, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים 30 דקות.
4. מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר.
5. מעבירים את המרק דרך מסננת לקבלת מרקם חלק ומוסיפים חצי מיכל שמנת מתוקה.
6. חוצים את הלחם לאורכו ומרוקנים את שני החצאים.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות, מוציאים, מורחים בחמאה ושום ומפזרים את הפרמזן על כל הלחם, ואופים עוד 10 דקות.
מכינים את הכופתאות:1. מקציפים את החלבון ומוסיפים לו את הגבינה, הקמח, מלח ופלפל
2. בעזרת 2 כפיות יוצרים כופתאות ומכניסים למים רותחים ל -3 דקות. מוציאים ומסננים ומטגנים בחמאה עד להזהבה.
להגשה:מוזגים לכל חצי לחם מרק ומוסיפים את הכופתאות
ואפילו הכנתי גרסה קטנה יותר מלחמניות ביס
אז מי שבדיאטה יכול להסתפק במנה קטנטנה.
בתאבון
וחייבים תמונה של עוגת השבוע(: