יום שלישי, 23 במאי 2023

כדורי סלרי וגבינה פריכים







שוב אהרוני פרסם במדור שלו מתכון שהיתי חייבת להכין:)

החומרים הדרושים:
פירה סלרי ...שזה אומר להרתיח 3 ראשי סלרי גדולים...כשמוכנים ,לסנן מהמים ולמעוך לפירה עם קצת חמאה.
1/2 1 כוסות קמח
1 ביצה, פלוס חלמון מביצה נוספת
3/4 כוס גבינה מגוררת דק (פרמזן, אמנטל, צ'רר גרוייר)
מעט אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור גרוס
לציפוי:
פנקו או פירורי לחם
אופן ההכנה:
1. מניחים את הפירה בקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
התערובת צריכה להיות נוחה לעבודה. אם היא רטובה ורכה מדי- מוסיפים עוד מעט קמח.
2. צרים כדורים קטנים, בקוטר של 2-3 ס"מ
3. מצפים את הכדורים בפנקו או בפירורי הלחם, ומטגנים בשמן עמוק וחם כמה דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מסננים
4. אפשר להוסיף לתערובת הבסיסית גם 1/4 שקית פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות במים חמים חצי שעה, מסוננות וקצוצות דק.
אפשר להגיש עם רוטב חרדל-לימון:
מערבבים בקערית: 1/4 כוס שמן זית, 1 כף מיונז, 3 כפות מיץ לימון, כפית חרדל ,מלח ופלפל שחור גרוס.
טובלים את כדורי הסלרי ברוטב ונהנים.
אני אפיתי ולא טיגנתי ויצא מעולה!!!!!!!

יום חמישי, 11 במאי 2023

קיש דלעת רוקפור ופקאן




מתכון של דנית קימל

קיש דלעת, רוקפור ופקאן

תבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ בעלת דפנות גבוהות

רכיבים:

לבצק
½2 כוסות (350 גרם) קמח
½ כפית מלח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 מכל שמנת חמוצה
2 חלמונים

למלית
35 גרם חמאה

500 גרם דלעת , קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ.......אני גיררתי בפומפיה....

מלח, פלפל שחור
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת גס
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן (חצאים או קצוצים גס)

2 כפות עלי טימין טרי
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 ביצים
1 חלמון................אני לא שמתי.


אופן הכנה:

1. שמים את כל מרכיבי הבצק לבד מהחלמונים בקערה, או בקערת מעבד מזון, ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד שנוצר בצק. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעיגול בעובי 5 מ"מ, הגדול בכ - 3 ס"מ מקוטר התבנית. מקמחמים מעט את התבנית ומרפדים בה את הבצק. חותכים את השוליים המיותרים. מאחסנים את התבנית עם הבצק במקרר למשך 20 דקות.
2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות)

3. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים אותן כ 5 דקות, עד שהן מתרככות קצת. מוסיפים מלח ופלפל שחור.



4. מפזרים על הבצק את קוביות הדלעת, הגבינה, האגוזים והטימים. מערבבים בקערה את השמנת, הביצים והחלמון. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ויוצקים על המלית. אופים במשך 40-45 דקות, עד שהקיש מזהיב. מגישים חם.





Powered By Blogger