|
אופן ההכנה
|
מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים. |
בינתיים מכינים את מלית הפרג:
מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה. מצננים לטמפ' החדר, מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב. אני כאמור לא שמתי צימוקים ולא תפוח עץ, אני אוהבת את הפרג שלי נטו,בלי "הפרעות" שומרים במקרר עד השימוש. |
מכינים את רשת הבצק ואת הקלתית:
3. מרדדים קצת יותר מחצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ,
חותכים לרצועות ברוחב
4. מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי חצי ס"מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות. |
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב משטחים את מלית הפרג על הקלתית. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה. . מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים. אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר. |
מקור המתכון, קרין גורן