בסוף השבוע האחרון פורסם במדור של אהרוני מאפה שהיה נראה טעים,מעוטר בגבינה ופנקו שהשחימו בתנור...הייתי חייבת להכין!
למאפה הוא קרה בומבילות מכיוון שהוא בנוי מכדורים של בצק .הבצק הוא למעשה בצק רבוך,כמו שמכינים פחזניות. המאפה טעיםםםםם. מומלץ לאכול חם,חם!!!
למתכון:
1 כוס חלב
100 גרם חמאה
כוס וחצי קמח
5 ביצים....אני שמתי 4
150 גרם גבינת צ'דר,אני שמתי ערבוב של פרמז'ן וגאודה.
חצי כפית מוסקט
מלח ולפל שחור
אני הוספתי גם מעט שום גבישי
לרוטב:
חצי מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס רוטב עגבניות...אהרוני השתמש במיץ עגבניות שבא בצנצנות זכוכית. אני ריסקתי בבלנד 3 עגבניות גדולות
מעט מלח ומוסקט
לציפוי:
חצי כוס פנקו
חצי כוס גבינת צ'דר...אני שמתי פרמז'ן.
ההכנה:
לשים חמאה וחלב בסיר ולחמם עד רתיחה להוסיף קמח ותבלינים ולערבב היטב עד שהכל נפרד מדפנות הסיר. להעביר למיקסר ולערבב דקה לקירור . להכניס את הביצים אחת אחת. ולאחר מכן את הגבינה.
בסיר לשים מים רותחים עם כפית מלח וכשרותח לצקת כדורים לתוך המים, כאשר הם צפים להוציא בעדינות ולסנן.
להניח אותן בתבנית, לשפוך מעל את הרוטב, ומעל להכל לשים פנקו וגבינה. לכסות ולאפות
ב180 חצי שעה, להסיר כיסוי ולאפות עוד חצי שעה עד שהכל משחים.
בתאבון