יום ראשון, 29 בספטמבר 2024

עוף בגזר ואננס


מתכון נפלא של אהרוני ♥
מתאים לערבי חג וארוחות חגיגיות


3 כרעיים מחולקים לירך ושוק
6 גזרים שלמים קלופים
1 קופסא שימורי אננס
1 בצל קלוף
2 כפות שמן זית
2 כפות סוכר חום
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
כוס פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים

להכנה:
את הגזרים חוצים לפרוסות
ואת האננס והבצל קוצצים רק חצי מהכמות...ואת השאר טוחנים למחית
 מכינים בקערה את השמן,הסוכר, מחית הבצל והאננס, מוסיפים את התבלינים
וחצי מכמות עשבי התיבול...את השאר נפזר בהגשה
לעסות את העוף בתערובת.
ובתבנית להניח את הגזר,האננס והבצל .
להניח עליהם את העוף ולשפוך את הרוטב מעל הכל.
לצלות כשעה \שעה ורבע עד שמוכן. תוך כדי האפייה להרטיב את העוף ברוטב מדי פעם.
את שאר עשבי התיבול לפזר בהגשה.

קדאיף ממולא מנגולד

גרסה שמתאימה לחג, לברכות, יש המון מנגולד בפנים....


אתם יודעים כמה אני אוהבת קדאיף וכל פעם מנסה להכין אותו בגרסה אחרת
כאן הוא בגרסה טבעונית .טעימה מאוד.
בהגשה זלפו מעט טחינה על המאפה
והמתכון:


טיגנתי בצל אחד גדול. והוספתי שתי חבילות וחצי של מנגולד נקי ,שטוף וחתוך.. 
להקפיץ עד שהנוזלים מתאדים..
לתבל במלח,כמון,פלפל שחור ומעט בהרט(תבלינים לפי הטעם. כל אחד יוסיף או יפחית לפי טעמו האישי)
ואז הפשרתי חבילת קדאיף. יש חבילות של 500 גרם לוקחים ממנה כמה שצריך ואת השאר מחזירים למקפיא .
שפכתי לתוכה רבע כוס שמן זית. ולערבב הכל עד שהאיטריות מצופות היטב.

לשטח בתבנית מחצית מהאיטריות,מעל לשים את המנגולד,ומעל המנגולד את הקדאיף הנותר. להדק היטב היטב ולאפות עד השחמה. אפשר גם במחבת,אבל אז צריך להוציא מהמחבת ,להפוך ולאפות 
את הצד השני(למתקדמים🤪😂)

בהגשה לפזר נענע.וטחינה  ולזלול. אפשר להוסיף פטריות,ערמונים  ואגוזים למלית.... למי שאוהב♥

יש קטגוריה נפרדת לכל המתכונים עם קדאיף ♥ נמצא בחיפוש ובקטגוריות מצד ימין











יום שישי, 6 בספטמבר 2024

" כנאפה" של בשר




כנאפה במילוי בשר...אמרתי כבר שאני אוהבת כנאפה?

 למתכון:



אפשר להכין בתבנית ואפשר במחבת....אני מעדיפה מחבת ♥


למלית:


3 בצלים 

3 שיני שום כתושות


חצי קילו בשר טחון


כפית כוסברה טחונה


כפית גדושה בהרט


כף שטוחה אבקת מרק בצל


מלח, פלפל שחור


רבע כפית מוסקט
קורט קינמון



לטגן בצלים ושום להוסיף בשר ותבלינים ולערבב עד שכל הבשר מבושל, לקרר לטמפרטורת החדר.

בינתיים את האיטריות יש לשמן ולהפריד בידיים משומנות.



לשים תבנית עגולה לשמן היטב,לשטח חצי מכמות האיטריות על התבנית,מעליהן לשים את שכבת הבשר ומעל לבשר

 את חצי הנותר של האיטריות



 
לאפות  בחום עליון ותחתון,לא בטורבו,כי אנחנו רוצים שגם התחתית תהיה אפויה היטב ,בחום של 190 


.אני הכי אוהבת להכין קדאיף במחבת ולא בתנור  ואז גם צריך להפוך,ברגע שרואים שהתחתית משחימה,נעזרים בצלחת גדולה והופכים את האטריות ומחזירים למחברת להשחמה חדשה בתחתית .





למי שרוצה להכין במנות אישיות,כדאי להכין בתבניות מאפינס...

בתאבון(:



ככה זה נראה בהגשה אישית




Powered By Blogger