מתכון לטו בשבט,של האחד והיחיד....ערן האלוף♥
לינזר פאי במילוי פירות יבשים
תבנית קפיצית קוטר 26 סמ' :
250 גרם חמאה – טמפ' החדר
210 גרם סוכר מסה שומנית
"מקרימים" במיקסר (גיטרה) עד לקבלת מרקם בהיר,
עד שהמסה לבנה .
180 גרם ביצים מוסיפים בהדרגה – להיזהר לא "לפרק" את המסה
(ניתן להוסיף 10% מהביצים בשלב הראשון)
זסת מ- 1 לימון
תמצית וניל מוסיפים
235 גרם אגוזי לוז קלויים
210 גרם קמח
8 גרם קינמון
1 גרם ציפורן טחון
1 גרם אגוז מוסקט טחון קולים את האגוזים 10 דקות בתנור - עוטפים במגבת ומקלפים מהקליפות
מערבבים תבלינים יחד עם הקמח והאגוזים במעבד
מזון לאבקה דקה.
ומקפלים פנימה לתערובת החמאה והביצים
210 גרם סוכר מסה שומנית
"מקרימים" במיקסר (גיטרה) עד לקבלת מרקם בהיר,
עד שהמסה לבנה .
180 גרם ביצים מוסיפים בהדרגה – להיזהר לא "לפרק" את המסה
(ניתן להוסיף 10% מהביצים בשלב הראשון)
זסת מ- 1 לימון
תמצית וניל מוסיפים
235 גרם אגוזי לוז קלויים
210 גרם קמח
8 גרם קינמון
1 גרם ציפורן טחון
1 גרם אגוז מוסקט טחון קולים את האגוזים 10 דקות בתנור - עוטפים במגבת ומקלפים מהקליפות
מערבבים תבלינים יחד עם הקמח והאגוזים במעבד
מזון לאבקה דקה.
ומקפלים פנימה לתערובת החמאה והביצים
מזלפים את המסה בצנתר עגול מס' 12(לזלף בגובה הצנתר – לא יותר) לפורמה הרצויה.
יש להתחיל מהשוליים ולהמשיך בזילוף ספירלי עד המרכז.
עם צנתר מס' 8 מזלפים "גדר" בשוליים בלבד ומקררים לרבע שעה לפחות
יש להתחיל מהשוליים ולהמשיך בזילוף ספירלי עד המרכז.
עם צנתר מס' 8 מזלפים "גדר" בשוליים בלבד ומקררים לרבע שעה לפחות
למלית
200 גרם ריבת משמש
260 גרם תערובת פירות יבשים :
צימוקים
שזיפים
תאנים
חמוציות
אננס
פיסטוקים קצוצים גס
קוצצים את כול הפירות היבשים
מערבבים הכול יחד ומורחים בעדינות על הבצק.
260 גרם תערובת פירות יבשים :
צימוקים
שזיפים
תאנים
חמוציות
אננס
פיסטוקים קצוצים גס
קוצצים את כול הפירות היבשים
מערבבים הכול יחד ומורחים בעדינות על הבצק.
לסיום הכנת הפאי עם צנתר מס' 8 מזלפים קווים "שתי וערב" לא צפופים מדי (הבצק מתפשט באפייה).
אופים ב- 170 מעלות כ 30 עד 35 דקות.
מקררים, ומורחים בנאפז' לקישוט ניתן לקלות שקד פרוס(בחום של 170 מעלות 8 – 10 דק')ולקשט
מקררים, ומורחים בנאפז' לקישוט ניתן לקלות שקד פרוס(בחום של 170 מעלות 8 – 10 דק')ולקשט